Game 7 även i matchserien mellan Suns och Mavericks. Jag håller fortfarande Suns som favorit till NBA-guldet med tanke på trupp och management. Det är bara Warriors som kan mäta sig mot Suns om vi skall vara helt ärliga.

Jag kommer spela på Suns i afton. De har hemmaplan och vet vad som krävs för att vinna och gå nästan hela vägen. Jag gillar oddset Suns -5 till oddset 1,74 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Om vi snabbt kollar i NBAs historieböcker förtäljer de att när det gäller game 7, så vinner hemmaplansfördel 77% av gångerna. Notera det.

2. Suns lyckades med bedriften att generera 22 (!) turnovers i match nr 6 mot Mavericks och på dessa 22 turnovers gjorde Mavericks hela 29 poäng. Lärdomen är enkel; spela mer vårdat. Spela smart.

3. Mavericks superstar Luka Doncic snittar 32,2 poäng per match hittills i matchserien. Kvalitet rakt över.

4. En statistik som jag tar med och som måste nämnas. Mavericks har inte vunnit i Phoenix sedan 2019. Vi pratar tre år.

5. Suns var inte riktigt på "tå" mot Mavericks i inledningen senast och det håller inte. Mavericks stod för hela 16 steals mot Suns senast. Det är inte OK på något sätt. De facto måste energin finnas där från första sekund och det vet vi att Suns har med sig in till den här outingen.

6. Suns vann hela 64 matcher under grundsäsongen. Nu är laget en match i från att bli eliminerade. Det kommer inte ske.

Jag spelar Suns -5 till oddset 1,74 hos Pinnacle . Det är hela nattens bästa spel.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip