Phoenix Suns tar emot Brooklyn Nets i natt. Jag tror på gästerna och spelar Nets +1.0 till oddset 1.90 på bet365 .

Phoenix Suns hittills den här säsongen: 4-6 totalt, 2-2 på hemmaplan
Brooklyn Nets hittills den här säsongen: 3-6, 0-4 på bortaplan.

Det här är två ganska jämnbra lag. Eller jämndåliga är väl egentligen en bättre beskrivning. Varken Suns eller Nets kommer att ha något med slutspelet att göra. Båda lagen är ungefär lika bra offensivt hittills under säsongen. Nets har varit något bättre defensivt, men Suns har varit bättre på returtagningen. Men totalt sett är det alltså två jämna lag.

Suns har visserligen fördel av hemmaplan men jag anser att Nets har större fördelar här med tanke på spelschemat. Lagen mötte varandra i tisdags i förra veckan (112-114 till Suns då). Därefter spelade Suns match i onsdags, i fredags och i går. Nets spelade bara i fredags. För Suns är detta alltså femte matchen på sju dagar, tredje matchen på fyra dagar, och andra matchen på två dagar. Nets kommer bättre förberedda. Det finns även en revansch-faktor här med tanke på förra veckans resultat.

Suns och Nets är de två lagen i NBA som spelar i allra högst tempo. Och spelar man i högt tempo är det givetvis en fördel att ha piggare ben. Jag tror att Nets kommer att klara av den här matchen mycket bättre än ett slitet Suns.

För Nets, som har ett par förluster i ryggen, kommer tuffare matcher efter nattens möte i Phoenix. Om de ska bryta sin negativa trend och knipa en seger så är det här det bästa tillfället.

Nets har dessutom ett bra facit mot Suns. De har vunnit fyra av de fem senaste och sju av de tio senaste.

Mitt spel: Brooklyn Nets +1.0
Odds: 1.90 på bet365
Units: 3/5

This is the stats tab
This is the post tip