Suns (64-18) kliver in i NBA Playoffs 2022 som klara favoriter. Med all rätt enligt mig. Suns har alla förutsättningar för att gå hela vägen i år. I första rundan av den västra konferensen möter man Pelicans (38-46) som jag tycker har skött sig oförskämt bra med tanke på alla svåra skador laget haft och har. Om du är ett Pelicans fan vill jag säga att du/ni verkligen har framtiden för er. Enormt ung trupp med kanske de bästa spelarna under 25 år i hela NBA. Med det sagt vänder vi åter till Phoenix Suns, eftersom de i mitt tycke är en nivå upp på samtliga nyckelpositioner och den här analysen bygger på att Suns vinner hyggligt komfortabelt, men samtidigt direkt visar deras offensiva potential. De har gått på sparlåga över de sista matcherna tack vare att de vilat spelar. Idag är alla äss i leken med från start. Det borgar enligt mig för en bra offensiv outing med många poäng framåt.

Det är därför glädjande att se Ö117,5 poäng för Suns ger 1,91 i odds hos Pinnacle . Jag tar det spelet!

Värt att notera:

1. Pelicans vann en väldigt svängig match mot Clippers för att ta sig in till runda 1. De vann med ett fåtal poäng, men borde egentligen ha vunnit lättare. Clippers saknade sina två största superstars, samtidigt som Pelicans var fullt manskap utom Zion Williamson. De ledde med hela 16 poäng under matchen, men lyckades ge tillbaka poängen till Clippers som dock aldrig nådde ända fram i sitt comebackförsök. Vad säger det om Pelicans inför matchen mot Suns? Ja; dels att den unga truppen har skyhög potential, men orutinen lyser ofta igenom. Mot Suns får INGEN ha en dålig dag om de ens skall kunna matcha dem i fyra kvartar. Jag är övertygad om att det mäktar inte Pelicans med. Suns vinner.

2. Suns slog franchiserekord i år genom att gå 64-18 på 82 matcher. En imponerande säsong. De var hela +8 matcher bättre än nr 2 som var Miami Heat.

3. Det jag gillar och som jag tjatat mycket om gällande Suns är djupet i truppen. Bänken håller hög NBA-klass och det måste vara skönt för coacher och spelare att veta om en spelare har en dålig dag, finns alltid någon annan som steppar upp. Suns offensiv präglas i mångt och mycket av guarden Chris Paul. Allt går via honom. När Paul sedan i sin tur har skyttar och spelare som Booker, Bridges och Ayton; det är klart att det underlättar. Ayton har tagit ett sjumilakliv framåt i år. Kolla hans snitt gällande skotten han satt i år (55%) kontra fjolårets stats (36%). Det gör att det är tufft för alla motståndare att försvara sig. Det finns 4 spelare som kan sätta alla skotten från alla positioner. Suns har verktygen.

4. En match i matchen blir den mellan lagens coacher; Suns Monty Williams vs Pelicans Green. Den sistnämnde var assisterande HC till Williams för Suns mellan 2019-2021. Green kan Suns innan och utantill.

5. Hur kan Pelicans stå upp mot Suns? De har längden och fysiken för att vara med en bit in i matchen, men att se dem orka hela vägen på bortaplan känns orimligt. Suns vann tre av fyra matcher mot Pelicans under grundsäsongen.

6. Suns har ligans bästa hemmafacit. De har ligans bästa bortafacit. De är tuffa att möta oavsett när, var och hur.

Jag är övertygad om att Suns vinner matchen. Dåligt spelvärde moneyline. Jag är alltid fundersam när det kommer till höga handicap = dåligt spelvärde även där. En sak kan dock Suns själva styra över och det är att spela bra basket över fyra kvartar och leverera in poäng. Det är därför jag tilltalas av att de gör mer än 117,5 poäng framåt i afton. DET spelvärdet gillas till 1,91. Jag spelar det hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip