Dambasket från Taiwan är igång igen, där 4 lag gör upp om mästerskapet. Den första omgången har precis spelats färdigt och redan nästa dag spelas omgång två. Vinnarna från de första matcherna, Taiyuan och Cathay Life drabbas samman i en match där gästerna är megafavoriter till att vinna mötet. Marknaden har lagt handikapp linan på -16,5 poäng på Cathay Life, som förra säsongen gick obesegrade. I öppningsmatchen visade båda lagen en stor styrka i sina offensiv så detta möte ska bli poängrikt.

Jag är mäkta imponerad av Taiyuans prestation i öppningsmatchen borta mot Taipower. Det blev ett kross med hela 80 - 58. Taiyuan kontrollerade matchen på ett ypperligt sätt, spelade smart och skapade bra lägen som de tog vara på. Taiyuan lyckades prestera under ett högt tempo. De ville också visa direkt att de vill vara en utmanare till Cathay Life denna säsong.

Huruvida de klarar att skrälla mot Cathay Life återstår att se. Det ska i alla fall väldigt mycket till. För Cathay Life visade i sin öppningsmatch varför de är Taiwans bästa dambasket lag. Segersiffrorna skrevs till 90 - 72 och det råder ingen tvivel om att anfallsspelet är på topp igen. Däremot råder det stora frågetecken kring defensiven, som på hemmaplan släppte in hela 72 poäng.

Det var en hel del bristande kommunikation i Cathay Lifes försvar, vilket gjorde att de släppte in på tok för många poäng. Jag tvivlar på att detta hinner rättas till innan bortamatchen mot Taiyuan, utan att vi får se en liknande uppställning. Då Taiyuan lyckades näta 80 poäng i sin öppningsmatch och Cathay Life lyckades näta 90 poäng är poängsiktet inställt rätt. Marknaden har lagt en över/under lina på 148.5 poäng och den är jag övertygad om att Taiyuan och Cathay Life tillsammans kommer över.

Speltips Taiyuan - Cathay Life:
Över 148.5 poäng - odds 1.81 hos 888sport , Unibet & LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip