I afton startar NBAs nya koncept "In-Season Tournament" som är döpt till NBA Cup. Om vi skall jämföra det med något kanske FA-cupen i England kan vara en god jämförelse. Det som gäller är att alla 30 lag har delats in olika grupper. Med start idag 3 november fram till 28 november 2023 kommer det spelas kvalificeringsmatcher. De tre bästa lagen + ett wild card-lag går vidare till "The Knockout Round" (se kvartsfinal på svenska) och sedan rullar det på tills vi har två lag som spelar final i NBA Cup. Utöver all ära vinner även spelarna på det vinnande laget hela 5 miljoner SEK var.

Jag har valt att gå på Warriors (4-1) mot Thunder (3-2) i den här första rundan av In-Season Tournament. Jag kommer spela Warriors -5 till oddset 1.90 hos bet365 .com.

1. Warriors har börjat årets NBA-säsong storartat och är 4-1 efter fem spelade matcher. I vanlig ordning har superstar Steph Curry spelat "lights out" inledningsvis. Det som har varit det bästa för Warriors hittills är att alla storspelare inklusive nyförvärvet Chris Paul är skadefria.

2. Thunder kommer dock bli en tuff nöt att knäcka. De har ett ungt lag som börjat forma sig till playoff-kaliber i mina ögon. Med Shai G Alexander som snittar 26.5 poäng med sju returer och sex assist per outing. Han är vass, men det som talar mest för att Thunder kan gå långt är att de har spelare runt Alexander som kan spela bra. Riktigt bra. Jag älskar suveräne Chet Holmgren som äntligen fått vara frisk och resultaten kommer direkt. Han snittar 15 poäng per outing, men är lång som ett fyrtorn och tar många returer. Han behöver bara bli "fetare" som Nuggets Jokic skojade med honom efter deras match-i-matchen senast.

3. ...men Thunder har ingen Steph Curry som Warriors har. Han har snittat 33.5 poäng per mach med 71.4% vad gäller field goal percentage. Detta efter bara fem spelade matcher. Ett unikum som bara blir bättre och bättre med åren. Men det som gör Warriors mest farliga att möta är att deras defense redan från game 1 har varit grymt starka. Ässet och veteranen Draymond Green har sett stark ut i de matcher han spelat på slutet. Warriors har också fått bra snurr på sin djupa bänk, där Kuminga och Moody levererat. Nej, Warriors är inget lag du ställer ut skorna mot.

4. Jag är också övertygad om att de äldre spelarna i Warriors får en "nytändning" med konceptet In-Season Tournament. Pengarna bryr de sig inte om, men vem vill inte vinna den första inteckningen? Lita på att Curry, Green, Klay, Wiggins och Chris Paul kommer ta den chansen. På Thunders bekostnad.

5. Warriors mötte Thunder vid fyra tillfällen i fjol och vann tre av dem. Noteras bör att lagen har mötts totalt 10 gånger och Warriors har vunnit hela nio.

6. Warriors snittar 112 poäng per outing till dags dato. Men det som jag gillar allra mest är deras returtagning som imponerar. Duktiga på båda sidor av korgen.

7. Om Thunder skall vara med länge i den här matchen måste de se till att stoppa sina turnovers. Mot Pelicans härförleden hade Thunder hela 14 giveaways. Det håller inte mot Warriors som är kvicka att växla om sitt spel och kan sätta trepoängare över typ hela planen.

Jag går på Warriors -5 till oddset 1.90 hos bet365 .com. Du som spela moneyline; spelar Warriors som vinnare.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip