Timberwolves (4-5) tar emot Rockets (1-8). Två lag som inte imponerat hittills. Rockets förstod vi skulle få ett tufft år, men Timberwolves däremot hade värvat suveränt och har spelare i form av Towns, Edwards och Gobert. Det är spelare som kan förändra en match när allt klaffar.

Rockets är 1-8 och har en massa förluster i rad. Det har inte sett bra ut och Timberwolves är klart bättre än raden.

Jag spelar att Rockets inte mäktar med att göra mer poäng än 111,5 till oddset 1,83 hos Unibet.

Värt att notera:

1. Rockets har en tunn bänk och det har synts i slutet av matcherna.

2. Timberwolves har mött Suns och Bucks i två raka matcher och vi kan lugnt konstatera att de inte kan matcha dem ännu. De har som sagt värvat bra, men de är inte ihopspelade ännu. Bucks detroniserade Timberwolves i sista kvarten och anledningen var att de var bättre på alla nyckelpositioner.

3. För Rockets kommer det här mötet helt fel. T-wolves får tillbaka en av sina bästa spelare i form av Gobert, samtidigt som de inte har råd att förlora fler raka matcher. Mitt speltips bygger på att Gobert tar hand om returerna. Han brukar dominera under korgen. Rockets har haft stora bekymmer med sitt skytte = få poäng framåt. Kombon Gobert och dåligt skytte borde betala bra för mitt speltips.

4. Offensiven har som sagt haltat rejält för Rockets. De har en ung trupp som lär samtidigt som de börjar växa in i sina roller. Jabari Smith är en stjärna i vardande. Han snittade +10 i de inledande sex matcherna, men han är dessvärre (för Rockets del) borta i afton pga. sjukdom. Det gör inte saken bättre för Rockets.

5. Jag har nämnt Rudy Gobert ovan och han är en viktig kugge som leder NBA med 13.9 returer per game. Gobert snittar också 12.6 poäng per outing med 1,6 blockar. Tillbaka i afton. Han kommer göra skillnad.

Jag spelar på att Rockets inte mäktar med att göra mer än 111 poäng framåt och då passar underspelet 111,5 till oddset 1,83 hos Unibet.

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip