Den här matchserien mellan Timberwolves och Suns är en av de svåraste att bena ut. Det som jag landar i är dock att Timberwolves spelat sin bästa basket på +20 år och varit konsekvent bra. De är nr 3 i den västra konferensen bakom Nuggets och Thunder. Det är starka papper och det har inte varit via tur. De har också fått tillbaka sin tredje superstar i sin lineup i form av Karl-Anthony Towns som varit borta nästan hela andra halvan av säsongen. Han kom tillbaka lagom till slutspelet och hann med att få två matcher i kroppen. Han kommer bli en enorm tillgång i matchserien!

Suns har spelat ojämnt hela året, men knöt ihop en stark finish med 9-1 över sina tio senaste matcher. Det är starkt jobbat. De har också haft lätt för Timberwolves i år, men ta det med en nypa salt i och med att Wolves spelat mot Suns utan ett par av sina bästa spelare vid dessa tillfällen. Det förringar dock inte deras insats och Suns ÄR ett bra lag. Men räcker det mot Wolves? Jag tror inte det och spelar Wolves -1.5 till oddset 1.90 idag hos bet365 .com. Jag kan dock tillstå att det här är en av de mest jämna matchserier vi kommer få ta del av. Jag går dock på Wolves!


Värt att notera:

1. Jag nämnde kort Towns i ingressen och vad denne gör under korgarna tillsammans med Gobert är magi. De plockar (som det känns) nästan varje offensiv och defensiv retur. I ett slutspel är det guld värt. Gobert snittar på 13 returer (nr 2 i hela NBA) och Towns 9. Huvva!

2. Wolves har haft en återkommande svaghet som de måste reda ut i afton mot Suns, annars blir det tufft. Det handlar om att vårda bollen. Wolves är ett av ligans sämsta lag när det kommer till den punkten. Det måste bli bättring och i de intervjuer jag läst och tagit del av från Wolves har detta varit ett mantra inför dagens batalj. Notera att matchen börjar kl 21.30 svensk tid.

3. Suns har snittat +50% i skottprocent över de senaste matcherna in mot slutspelet. Starka papper.

4. Suns har spelat bra mot Wolves över den senaste tiden och de är dessutom 4/5 på bortaplan. De kommer inoljade till matchserien. MEN. Med en fräsch Towns och en stark Gobert kommer defensiven tala för Wolves. Då har jag fortfarande inte pratat en sekund om Wolves bästa spelare som är Anthony Edwards. Han kommer vara bäst i NBA inom 2-3 år. Tro mig.

5. Edwards spelar sin fjärde (!) säsong i NBA och är redan en av de bästa. Killen är 22 år gammal. Notera det. Han har snittat 26 poäng per outing.

6. Wolves allra bästa styrka mot Suns och den får inte förringas är deras fysiska spel. De är tuffa. De vågar ta fajter under egen och offensiv korg. De är inte rädda för att få skit under naglarna. Det är en enorm styrka. Hardcore bullish basketball with energy. Notera det.


Jag vet att Suns kommer in till det här slutspelet med god form. De är ett bra lag och det här kommer bli en tajt match, MEN Wolves har spelat bra basket över hela säsongen, får tillbaka en av sina bästa spelare i form av Towns (han har spelat två matcher efter lång bortavaro) och har hemmaplansfördel. Nej; jag lirar Wolves och tar dem -1.5 till oddse 1.90 hos bet365 .com. Den här matchserien kommer bli bländande!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip