Toronto Raptors ligger fyra i den östra konferensen. Då har man saknat sin ledare i Lowry och haft skador på tongivande spelare. Nu börjar skadeläget ljusna något och vi kan få se den normala rotationen på åtminstone forwards-positionerna. Det som varit den främsta anledningen till att Toronto gått så bra resultatmässigt stavas Pascal Siakam. Han har varit så otroligt dominant under inledningen av säsongen att det till och med pratas om honom som en MVP-kandidat.

Charlotte Hornets har precis som Toronto överraskat positivt. När deras största nyförvärv under sommaren var Terry Rozier som ersättare för Kemba Walker höjdes röster om en mörk framtid. Experter och tyckare pekar på att Hornets behöver bygga om, inte binda mer pengar i långa kontrakt. Det återstår att se hur det slutar, men starten på säsongen har varit över förväntan.

Raptors trivs bäst när man får spela en basket i ett högt tempo på hemmaplan. Passningar tillsammans med trepoängare reflekterar deras anfallsspel. Hornets är inte riktigt så bra att man kan styra tempot i matcherna ännu. När väl motståndarna sätter upp ett högt tempo i matcherna brukar man inte ha några problem att hänga med. Bara förra veckan fick vi se laget vara involverat i en 130-poängshalvlek.

Hornets har inga skador i truppen att ta ställning till medan Raptors saknar Lowry och McCaw. Ibaka kan eventuellt vara tillbaka i spel igen för hemmalaget. Beslut om spel tas strax innan matchen.

Hemmalaget får gälla som stor favorit men jag tror att Grahams senaste formtopp blir något att bita i för Raptors försvar. Hornets har goda möjligheter att hänga med i matchen. Det räcker nog inte hela vägen men jag tror åtminstone man når över 100 poäng. När vi då får en så pass låg poänglina är det bara att hugga!

Speltips: Över 215,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip