Toronto Raptors är visserligen regerande mästare men man får komma ihåg att man tappade superstjärnan Kawhi Leonard i somras. Han bar laget till titeln med spelfördelning och poängskapande. Trots att han lämnade laget befinner sig Raptors i toppen av östra konferensen. Deras matchfacit på 20-8 imponerat med tanke på hur pass stor del Kawhi hade i offensiven och defensiven. Lagspelet som Nick Nurse implementerat är något att väga in i varje gång man spelar på en match med Raptors.

För gästande Dallas Mavericks har det varit en sagolik säsong hittills. Det fanns drömmar om att Luka Doncic skulle ta ett kliv till och med potentialen av Porzingis skulle det bära laget till ett slutspel. Efter 28 matcher kan man säga att alla förväntningar överskridits. Mavericks står på 19-9 i matchfacit och Doncic har skaffat sig argument för att vara MVP i ligan. Nu är han skadad med tränaren Rick Carlisle har varit kreativ i sin taktik och klarat sig via improviserade formationer. Nu kommer ett rejält test för Texas-laget då man ställs mot regerande mästarna i Kanada. Det som faktiskt talar för gästerna är att man förmodligen har den bästa spelaren på planen i form av Porzingis.

Gästerna saknar deras storstjärna Luka Doncic. Det kommer påverka deras anfallsspel framförallt då det blir nya spelare som tvingas hantera bollen i uppspelsfas. Delon Wright och Seth Curry är frågetecken inför mötet. Toronto får klara sig utan Siakam, Thomas, Powell och Gasol. Siakam är en vital del i båda deras försvar och anfallsspel. Det blir utmaning för Nick Nurse hur han ställer upp utan sin stjärna.

Även om lagen saknar stjärnor så som Doncic och Siakam så har Raptors ett grundspel som drar upp tempot i matcher. Styrkan i deras framgång har varit lagspel. Förmågan att kunna höja sig när spelare som Kawhi och Lowry saknades förra säsongen är något man bör ta på största möjliga allvar. Mot ett försvagat Dallas-lag är jag övertygad om att Raptors vill höja tempot. Spelare som VanVleet och Anunoby får bära ansvaret när det kommer till poänggörandet.


Speltips: Över 217,5 poäng i matchen - odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip