Los Angeles Clippers besöker Portland Trail Blazers i natt. Bolagen ser Trail Blazers som favoriter men jag ser värde i att spela på gästerna. Testar Clippers +3,5 till oddset 1.82 på Unibet .

Båda lagen har öppnat säsongen bra. Clippers är 3–0 medan Trail Blazers är 3–1. Båda lagen spelade senast i tisdags. Clippers vann då med 102-84 hemma mot Utah Jazz (starkt!). Trail Blazers tog emot New Orleans Pelicans och vann med 103-93.

Den stora nyckeln här är pointguard-duellen mellan Clippers Patrick Beverley och Trail Blazers Damien Lillard. Beverley är en försvarsspecialist som brinner för att trakassera motståndarlagets stjärnspelare. Lillard är en offensiv stjärna och sitt lags farligaste vapen. Jag tror att Beverley kan störa Lillard och därmed störa hela Trail Blazers.

En annan nyckel är Clippers försvarsspel. I de inledande omgångarna mötte de skräplag och visade då upp en imponerande defensiv. Nu senast mötte de ett stabilt Jazz och lyckades lika bra. Clippers försvar är på riktigt och de har som mest släppt in 92 poäng i en match hittills.

En tredje nyckel är Blake Griffin som har visat upp en strålande form hittills under säsongen. Minns hur han straffade Lakers i premiären eftersom Lakers saknade bra försvarare under korgen. Trail Blazers har inte heller några defensiva specialister på inside-positionerna. Jag tror att Griffin kan göra en ny bra match här.

Trail Blazers ses som ett starkt hemmalag men förra säsongen var de bara 25-18 hemma. Inte jätteimponerande. Samtidigt är Clippers ett bra bortalag. I fjol hade de femte bäst record på bortaplan. Clippers har dessutom vunnit tre raka matcher mot Trail Blazers. De vann den här bortamatchen förra säsongen.

Clippers har varit det bättre laget hittills under säsongen. De har en formtoppad nyckelspelare i Blake Griffin och ett försvarsspel som ser grymt ut. Trail Blazers enda fördel är hemmaplanen – där de alltså är långt ifrån oslagbara. För mig är det här snarare en 50/50-match, kanske är Clippers till och med knappa favoriter. Därför ser jag som sagt bra värde i +3,5-spelet.

Mitt spel: LA Clippers +3,5.
Odds: 1.82 på Unibet .
Insats: 2/5 units.

This is the stats tab
This is the post tip