Portland Trail Blazers tar emot Toronto Raptors i en intressant match mellan två lag som lär gå till slutspel i vår. Jag tror på hemmalaget, som är knappa favoriter hos spelbolagen. Jag spelar Trail Blazers ML till oddset 1.76 på Betsafe .

Trail Blazers är 4-2 hittills. De kommer närmast från en vinst med 114-107 hemma mot Phoenix Suns. Deras enda hemmaförlust hittills under säsongen är matchen mot LA Clippers som de förlorade på grund av Blake Griffins matchavgörande ”buzzer beater-trea”. Raptors är 3-2 totalt och 1-2 på bortaplan. De kommer närmast från en vinst med 101-92 borta mot LA Lakers.

Det är alltid bra att titta på spelschemat innan man spelar på NBA. Här tycker jag att det påverkar lagens förutsättningar ganska rejält. Hemmalaget Trail Blazers spelar sin fjärde raka hemmamatch. De har inte spelat en bortamatch sedan den 21 oktober. De har kunnat förbereda sig bra inför den här matchen och helt sluppit resor. Senaste matchen spelade de alltså i lördags.

Raptors spelade sin senaste match i fredags, men de är ute på en ganska tung road trip. De har spelat borta mot San Antonio Spurs, Golden State Warriors och Los Angeles Lakers och nu väntar alltså fjärde raka bortamatchen. Klart sämre möjligheter till förberedelse alltså.

Här handlar mycket om kampen mellan guard-uppsättningarna. Jag tror mer på Trail Blazers backcourt med Damien Lillard och CJ McCollum. Jag tror att de vinner matchen i matchen mot Kyle Lowry och DeMar DeRozan. Det blir en nyckel.

Raptors har visserligen vunnit fyra raka matcher mot Trail Blazers, men dessförinnan vann Trail Blazers 12 av 13 matcher.

Jag tycker att Trail Blazers har sett bättre ut hittills under säsongen. De har fördel av hemmaplan och jag litar mer på deras nyckelspelare. De har dessutom ett bättre ”schema-läge” med tanke på att de har varit hemma länge nu. Därför tror jag att de vinner den här matchen.

Mitt spel: Portland Trail Blazers ML
Odds: 1.76 på Betsafe
Insats: 2/5 units

This is the stats tab
This is the post tip