Efter den tröga starten på säsongen har Utah Jazz varit ligans bästa lag. Sedan Conley skadade sig har man gått tillbaka till vad som fungerade under fjolåret då Mitchell styrde offensiven. Det har visat sig vara en framgångssaga som få lag kunnat stoppa. Jazz befinner på andraplats i den västra konferensen med ett matchfacit på 31-13. Laget har vunnit nio av sina tio senaste matcher och har brutala 17-3 som hemmafacit. Defensiven har aldrig varit ett bekymmer med spelare som Gobert och Ingles men anfallsspelet däremot har haft tendenser att hamna i stå. Ibland blir det mycket enmansshow och lite rörelse. Så har inte varit fallet senaste veckorna!

Dallas Mavericks är till mångt och mycket Luka Doncic. Spelar han bra spelar Mavericks bra basket. Han är den största anledningen till varför man ligger femma i västra konferensen. Jag är dock övertygad om att det kommer droppa desto längre säsongen lider, men i dagsläget ser det ruskigt bra ut. Man har i princip säkrat slutspelsplats och spelar nu för att få hemmafördel i slutspelet, vilket innebär att komma på någon av de fyra bästa placeringarna i sin konferens.

Jazz har fått tillbaka Conley från skada och har nu en helt skadefri trupp. Gästerna saknar fortsatt Powell vilket gör det tunt på forwards/center-positionerna. Broekhoff är tveksam till spel för Mavericks.

Jazz hemmaarena i Salt Lake City har mer eller mindre visat sig vara ett fort för motståndarna. Det går nästan inte att vinna. Hemmapubliken i kombination med den höga höjden gör det till en fientlig miljö att spela i för bortalagen. Dallas kommer från en seger och motivationen brukar heller inte vara så stor när man spelar på en av NBA:s mindre scener när det gäller nationell mediabevakning. Jag håller Jazz som klara favoriter här och förväntade mig i ärlighetens namn en klart större handikapplina i hemmalagets favör.

Speltips: Utah Jazz med handicap -3 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip