Oklahoma City Thunder stod för en överraskande stark insats under gårdagen när Trail Blazers besegrades komfortabelt på bortaplan. Den trehövdade ormen på guardpositionen bestående av Schroeder, Paul och Gilgeous-Alexander visade sig bli för mycket att hantera för Trail Blazers. Det som ändå utmärkte insatsen igår var intensiteten i försvarsspelet. Det var verkligen något som laget kan ta med sig in i framtiden och bygga vidare. Man får chansen redan idag! Med bara några timmars sömn i kroppen efter en sen matchstart så åker Thunder till Salt Lake City för att spela en av de svåraste bortamatcherna NBA har att bjuda på.

Utah Jazz har gått knackigt på slutet med ett matchfacit på 5-5 sista tio matcherna. För ett lag som ses som en utmanare till titeln håller det inte. Problemet har varit bortaspelet. Deras schema har varit tufft senaste veckorna med en hel del resande. På hemmaplan har laget sannerligen inte gjort någon besviken: Av sina elva hemmamatcher har Jazz vunnit nio.

Thunder har haft svårt att hitta ett försvarsspel som fungerar mot den explosiva guarden Donovan Mitchell. Så fort han kommer in i ett Pick and Roll-spel där Thunder gärna byter spelare man försvarar för att minska ytorna så utnyttjar Mitchell det. Steven Adams framförallt har blivit lidande i den matchningen senaste två åren.

Jazz har nyförvärvet Mike Conley skadad. Han har dock haft svårt att komma till sin rätt i Jazz initialt. Det verkar som att det kommer ta ytterligare tid innan han kan "färga" så egentligen är det inget avbräck för ett lag som är vant att spela utan honom.

Thunder saknar för sin del fortsatt Ferguson, Roberson och Diallo.

Det här är återigen en så kallad schemaförlust. Speciellt med tanke på att Thunder vann igår vilket betyder att de troligtvis klarat målsättningen för bortaresan redan. Med en lång resa och bara några timmars sömn i kroppen ser jag inte hur man ska orka utmana ett av ligans bästa hemmalag!


Speltips: UTA Jazz med handicap -8,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip