Orlando Magic gjorde en av sina bättre insatser för säsongen när Pelicans besegrades förra matchen. Laget mäktade med hela 130 poäng framåt och hade åtta poänggörare med tio poäng eller mer. Det är en bredd vi inte är vana vid att se från Magics sida. Då mötte man ett av NBA lägst rankade försvar, nu ställs laget mot ett det kanske bästa försvaret i ligan.

Överlag har Utah Jazz varit en enorm besvikelse hittills. Då ligger man ändå sexa i västra konferensen med ett matchfacit på 15-11. Två raka segrar på slutet har putsat till siffrorna något men sett över tio senaste matcherna har man bara vunnit fyra. Det här är ett lag som många experter placerade som en titelkandidat när det blev klart att Conley byttes dit. Det är en väloljad maskin under Quin Snyder där defensiven är grundpelaren som får det att fungera. Anfallsspelet baserar sig kring supertalangen Donovan Mitchell. Han har redan bevisat sig vara en superstjärna på den allra största scenen, dvs slutspelet. Den enda biten som saknats tidigare är en spelfördelare på sidan som även kan stå för poäng. Förhoppningen är att Conley ska växa in i den rollen så småningom under säsongen.

Hos hemmalaget är pointguarden Mike Conley osäker till spel. För gästande Orlando saknas tvåvägsspelaren Aminu.

Spelare för spelare är Utah bättre på nästan varje position. De är också bättre som lag. Flera av spelarna har spelat ihop i flera år nu medan Orlando försöker bygga något inför framtiden. Vi kan nog räkna med att få se en relativt poängsnål match, precis som poänglinan skvallrar om. På hemmaplan ska ett Jazz i form köra över Orlando. Jag hoppas och tror Jazz kan bygga vidare på vinstsviten nu när schemat blir lite lättare framöver. På hemmaplan har man hittills bara förlorat tre av 13 matcher - tacksamt låg handikapplina!


Speltips: UTA Jazz med handicap -5,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip