Utah Jazz visade senast återigen vilket tungt lag man är att möta i Salt Lake City. Det var 76ers som besegrades på hemmaplan i onsdags i en jämn och fysisk match. Utahs förmåga att plocka returer blev avgörande till slut och fortsätter man så, ja då blir man svårslaget framöver. Mike Conley tycks också äntligen hittat rätt i sin roll i laget. Efter en knackig start har han fått igång produktionen på allvar. Tillsammans med Donovan Mitchell utgör dem en av ligans bästa backcourts, dvs rollerna längs bak i lagets anfallsspel.

Milwaukee Bucks vann grundserien förra säsongen och har inlett positivt. Nu befinner man sig på en lång bortaresa efter att ha besegrat Clippers för två dagar sedan. Det ska sägas att Clippers saknade både Kawhi Leonard och Paul George men det blev jämnt ändå. Sanningen är att Bucks är ett sämre lag det här året sett över hela truppen. Den enda utvecklingspotentialen finns i superstjärnan Giannis Antetokounmpo. Fortsätter han att gå framåt kan laget bli bättre. I somras tappade man Brogdon då man inte hade råd att förnya hans kontrakt på grund av lönetaket. Han var en viktig del offensivt och defensivt.

Giannis enda egentliga svaghet i dagsläget är hans skytte. Han är ännu ingen fullfjädrad skytt från utsidan. Både hans tvåpoängare och trepoängare saknar kontinuitet. Han är som bäst när han får attackera korgen men här ställs han mot ligans bästa lag på att försvara korgen. Som center har Jazz "The Stifle Tower" Rudy Gobert. Han blev utsedd till ligans allra bästa defensiva spelare förra säsongen! Tillsammans med storväxta och smarta spelare är det otroligt svårt att ta sig in på korgen. Det blir ett pussel att lösa för den gode Giannis - ett överlag alltför svårt, tror jag.

Den opassande matchningen i spelstilar för Bucks samt det starka hemmaspel Jazz har - det gör att jag inte köper att laget ska vara underdog här.

Speltips: Utah Jazz med handicap +1.5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip