Det är två formstarka lag som befinner sig på slutspelsplats i kvällens helspanska möte. La Fonteta har varit ett ointagligt fort för Valencia sista veckorna. Laget har vunnit sju av sina åtta senaste hemmamatcher. Senast förra veckan besegrade man Panathinaikos på ett imponerande vis. Colom, Dubljevic och Abalde är spelare att hålla ett extra öga på i hemmalaget. Nu när Van Rossom är skadad kommer Colom se extra minuter på planen. Den skicklige guarden har en passningsförmåga som är en fröjd för ögat att skåda. Matchningen mellan honom och Barcelonas Huertel är något alla basketfans kan njuta av.

Huertel är som sagt tillbaka från skada igen för Barcelona. Han stod för sju assist från bänken i förra veckans match mot Zenit. Barcelona jagar sin fjärde raka seger efter att man haft en mindre svacka. Valencia har varit lite en av en drömmotståndare för Barcelona den här säsongen. Man har redan mötts vid tre tillfällen, en gång i EuroLeague, en gång i spanska cupen och en gång i den inhemska ligan. Barcelona har vunnit samtliga tre matcher. Katalanernas spelstil passar Valencia illa då man gärna använder sin kreativitet för att vinna matcher, Barcelona är ett av få lag som kan matcha Valencia på den fronten. Det ska sägas att Barcelona saknar Higgins i det här mötet. En poänggörare av rang.

Valencia har det sämsta försvaret i EuroLeague under korgen. Man släpper till 56.0% på tvåpoängsskyttet vilket är sanslöst dåligt. Mot stora spelare som Tomic, Davies och framförallt Mirotic kan det bli en lång kväll om man inte får ordningen på defensiven. Utöver skadan på Van Rossom så saknar dessutom Valencia Jordan Loyd.

Speltips: Barcelona med handicap -3,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip