Dubbla omgångar med EuroLeague den här veckan och vi kunde inte vara mer redo! Full pott två veckor i rad med tipsen i EuroLeague. Ikväll hamnar fokus på det helspanska mötet emellan Valencia och Baskonia. Efter en tuff start på säsongen har Valencia vunnit fyra av sina sex senaste. Laget skrällde borta mot Zalgiris senast då slutsiffrorna skrevs till 86-82 i Valencias favör. Även Baskonia har visat en uppåtgående trend med tre segrar på fem senaste.

Baskonia saknar Vildoza, Granger och Garino. Det kommer framförallt påverka rotationen på guardpositionerna som nu tvingas se något annorlunda ut än vad vi är vana vid att se från Baskonia. Valencia har Vives uppsatt som tveksam till spel.

Valencia har fördelen av att spela på hemmaplan vilket brukar betyda att matchen spelas i deras tempo. Hemmalagets styrkor finns offensivt. Försvarsspelet är den största anledningen till varför man inte vinner fler matcher. Sett till skottprocent är Valencia bättre från samtliga distanser så för att skapa sig en så pass bra chans som möjligt att vinna behöver Valencia spela en så pass öppen basket som möjligt. Noterbart är att Valencia har det fjärde sämsta försvaret i EuroLeague sett till poäng.

För Baskonia handlar mycket om att få in Stauskas och Shengelia i spelet offensivt. Skadorna hos gästerna gör att alternativen offensivt blir allt färre. Om Baskonia ska ha en chans att vinna behöver någon kliva fram poängmässigt och då är Shengelia eller Stauskas heta kandidater.

Jag tror som sagt Valencia får styra matchbilden vilket innebär en öppen tillställning. Poänglinan förväntade jag mig skulle ligga runt 166-168 men nu får vi istället låga 161,5.


Speltips: Över 161,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip