Det här blir en nyckelmatch för båda lagen i kampen om slutspel. Hade något sagt inför säsongen att Valencia skulle ligga före stjärnspäckade Fenerbahce efter 25 omgångar är det inte många som hade trott på det. Fenerbahce har verkligen varit ett mysterium den här säsongen. När förstärkningen av De Colo blev klar från CSKA Moskva kändes det som laget kunde utmana topplagen på allvar.

Valencia kommer till mötet med tre förluster på sina fyra senaste hemmamatcher. Spanjorerna lider av att man inte har något utpräglat förstaval offensivt. Dubljevic är den man går till oftast men han snittar bara 14.4 poäng per match. Det är bra men relativt lågt för att vara lagets bästa poänggörare i EuroLeague. Valencia saknar Lloyd inför det här mötet. Han är en av deras bästa spelare defensivt. Vi kan nog räkna med att Abalde istället får uppgiften att försvara mot gästernas stjärna De Colo.

En rolig sidnotis inför matchen är att De Colo träffade sin fru under tiden han spelade för Valencia. När han var tillbaka i Valencia för att spela mot laget med CSKA Moskva för två säsonger sedan stod han för hela 30 poäng.

Fenerbahces främsta vapen offensivt är tidigare nämnda De Colo, Williams och Sloukas. Kan De Colo få hjälp av Williams eller Sloukas med poänggörandet ikväll blir det tufft för Valencia att stå emot turkarnas offensiv.

När lagen möttes tidigare i år så skrällde Valencia på bortaplan i en riktig poängfest. Slutsiffrorna skrevs till 98-100 i Valencias favör. Med kniven mot strupen kan vi utgå från att Fenerbahce kommer stå för en bättre insats defensivt ikväll. Spelare för spelare ska det vara klasskillnad och köper jag inte riktigt att det är näst intill jämna odds.

Speltips: Fenerbahce med handicap -1 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip