Warriors (18-18) tar emot Blazers (18-16) hemma i Chase Center. Det är få lag som besegrat Warriors på hemmaplan i år (15-2) och jag är helt inne på att Blazers får lida pin de också.

Warriors har tre raka segrar i bagaget och det som varit extra bra för laget och omklädningsrummet är att dessa har kommit som en riktig "team effort", där andra- och tredje grupperingen i truppen spelat väldigt bra. Det har varit ett skadedrabbat Warriors med superstars som Curry och Wiggins utanför laget, men istället har spelare som Kuminga och Poole verkligen tagit sitt ansvar. Nu senast var även Klay Thompson borta, men detta till trots gick Warrios segrande ur den bataljen. Om det hade varit Warriors andra- och tredje gruppering för ca en månad sedan, då hade de förlorat. Det syns lång väg att truppen är bred och oerhört kunnig.

Jag spelar på Warriors moneyline i afton till goda oddset 2,20 hos Unibet.

Värt att notera:

1. Warriors och hemmaplan är som ler- och långhalm = de hör starkt ihop med en vinst. Jag har svårt att se Blazers komma in dagarna före nyår och ändra på det. Det kommer vara happy holidays i Kalifornien och visst vill Warriors visa upp sig från sin bästa sida även sista dagen innan 2023.

2. Warriors defense har steppat upp igen, trots bortavaro av Wiggins och jag betonar med emfas att Warriors är en contender om defense rullar på som det ska. Green var enorm mot Jazz, där han dominerade under korgen med hela nio returer och tre blocks.

3. Lagen har mötts hela 56 gånger och Warriors har 39-17 till sin fördel. Blazers har inte vunnit mot Warriors över de senaste sex outings. Notera det.

4. Blazers är inget lag som sticker ut i år. De är habila, men inget extra. På bortaplan är de average och jag har som sagt svårt att se dem stå upp mot ett hemmalag som älskar sin publik och arena.

5. Warriors superskytt Thompson är clearad för spel idag och han har varit grym på slutet när bäste vännen Steph Curry suttit ute för axelproblem. Det är det som jag gillar med Warriors och som gör dem till NBA-champions; de finner oftast rätt väg till slut för att vinna matcher.

Jag spelar Warriors moneyline till 2,20 hos Unibet och det känns som ett av dagens absolut bästa odds hos samtliga spelbolag.

Gott nytt år!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip