Vilken lördagsfajt vi har att vänta i Chase Center! Warriors (34-33) gästas av Bucks (48-18) och det här kommer bli en grym outing. Två suveräna lag, där Warriors sällan förlorar hemma och Bucks som sällan "förlorar" generellt, oavsett plan. Det är en hel del skador på flera namnkunniga spelare, vilket gör matchens utkomst svår, men för Warriors vet vi att Steph Curry älskar spotlighten i de stora matcherna och han kommer skina! Bucks är favoriter, men det här kommer bli jämnt.

Jag spelar att Curry blir Warriors främste poänggörare och nyper spelarspecialen som berättar att Curry gör mer poäng än 28,5 i matchen. Hos bet365 .com får jag 1,90 och det oddset tar jag.

Värt att notera:

1. För Warriors skull är det skönt för dem att de få spela på hemmaplan. De är genant usla på bortaplan i år. De har åtta raka förluster, vilket är allt annat än OK. MEN hemma i Chase Center är det ett annat ljud i skällan. Warriors är 27-7 på hemmaplan.

2. Bucks är en stark contender till NBA-titeln i år och kommer till Warriors med 21 segrar över de 23 senaste matcherna. Ingen bluff direkt. De har en god chans att vinna i afton också, men som sagt; Giannis är "day-to-day" och han snittar +30 poäng, 10 returer och 5 assist. Det är klart att han är en stor del i Bucks framgångar och är ett gigantiskt plus om han är med från start i afton, men den spelare som gjort mest intryck på mig är den numera skadefria Brook Lopez som kan vara på väg att bli "defensive player of the year". Dels fick han en plats i All-Star team och sedan har han varit konsekvent stark i sitt försvarsspel. Nu möter man ytterligare en stark defense och jag är inte helt övertygad om att Bucks kommer storma ut och sätta drygt +30 poäng i första kvarten. Jag ser inte det framför mig, vilket gör att det här kommer bli tajt hela vägen in. Viktigt att notera att Bucks defense har ett snitt om 110 poäng per 100 possessions = säger en del.

3. Steph Curry är en av ligans bästa spelare och en av NBA-historiens bättre spelare. Han har spelat tre matcher efter sin skada och hans snitt har varit exceptionellt; 27, 40 och 29. Han skakade av sig rosten relativt snabbt. Mot Bucks kommer han få många chanser att skina i afton och han kommer ta dessa. Det är lördag. Alla ljus på honom. Möter en svår motståndare = extra taggad. Jag har Curry på +30 poäng i mitt anteckningsblock och när jag såg oddset på 1,90 hos bet365 över 28,5 = pott!

4. På bortaplan mot Grizzlies senast var det en av de sämre matcherna från Warriors sida i år. Detta till trots satte Curry 10/19 med en FG-procent om 52.

5. Över de 10 senaste matcherna lagen emellan är Bucks 6-4.

6. Warriors måste vinna för att hålla i från sig jagande lag bakifrån. Laget har fortfarande en hel del skador som gör att de ofta hamnar "i maskin" när truppen roteras. Normalt sett har Warriors ett bra djup i sin trupp, men nu är den "OK", utan att vara lika vass som ifjol.

7. Warriors har snittat 114 poäng framåt på hemmaplan över sina fem senaste matcher. Det kommer räcka långt.

Som sagt; Saturday Night Basketball från Chase Center i Kalifornien mot ett motstånd som kanske är ligans bästa i nuläget = det är klart att det är upplagt för Steph Curry show. Han älskar dessa stunder. Han mår som allra bäst då. Han kommer få bollen ofta och han kommer skjuta den ofta.

Jag vet inte om Warriors kommer orka stå upp mot Bucks hela vägen in över mål, men jag vet att Curry kommer skina och jag spelar på honom att göra +28,5 poäng i matchen till goda 1,90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip