Warriors (4-7) tar sig an duktiga Cavaliers (8-3). Det här är en riktigt bra matchup mellan två lag som kommer och skall vara med i topp i årets NBA-säsong, där Warriors normalt skall vara klara favoriter. Nu är de inte det pga. givna anledningar.

Warriors är väl en negativ överraskning som det känns hittills. Jag tycket dock vi fick se det gamla Dubs mot Kings senast och då framförallt i andra halvlek, där Warriors och i synnerhet ässet Steph Curry spelade som i trans (han landade på 47 poäng inalles). Med den insatsen på näthinnan och en skön vinst i ryggen vänder man åter hemåt för att spela hemma och här är man normalt svårslagna.

Cavaliers kommer in till den här matchen med två raka förluster och fick senast se sig besegrade av Kings. En av de mest lysande stjärnorna för Cavs är nyförvärvet Donovan Mitchell från Jazz. Han satte 38 poäng på 16/28 skott.

Jag gillar verkligen oddset 1,90 på Warriors -2 i afton. Det kommer jag nypa hos bet365 .com

Värt att notera:

1. Warriors vs Cavaliers är en all-time great matchup, där Warriors har en förkrossande statistik - 81-59. Notera också att Warriors har 13 raka segrar mot Gavs.

2. Cavs snittar 116,6 poäng per match. Det är bra nivå. Det är dock annat motstånd idag.

3. För Warroris börjar och slutar det med att defense måste vara på topp. Till dags dato har det varit so-so. Vi vet vad den här gruppen kan med Green som ledare. Det måste dock börja se bättre ut i returtagning och sluta låta motståndarna ta enkla skott.

4. Om Cavs skall vara med i den här matchen mot Warriors måste Guard Garland vara på tå från start. Mot Kings senast satte han bara 6 poäng och det duger aldrig. Det var han näst sämsta outing i hans karriär.

5. Den här outingen kommer berätta om Cavaliers är så att säga "på riktigt". Borta mot Warriors. Har inte besegrat dem på 13 matcher, samtidigt som Warriors har en riktigt vass seger i ryggen. Jag är övertygad om att Cavs måste spela på absolut topp för att vara nära idag. Inte ens då tror jag de räcker.

Jag ser statistiken. Warriors vs Cavs 13-0 över de senaste tretton matcherna. Jag ser den totala statistiken - 81-59. Jag ser också ett Warriors som klev av matchen mot Kings som segrare, trots att man var ljusår efter i halvlek. Känslan är att detta var den s.k. "tipping point" som kommer ge Warriors ett antal raka segrar framåt.

Oddset 1,90 på Warriors är väldigt tilltalande och jag tar det på bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip