Warriors (6-3) gästas av Cavaliers (3-5). Hemma i Chase Center är Warriors svårslagna och linan i Vegas ligger på Warriors -4.5.

Det var en av de första tillika största matcherna i NBA i år när Nuggets tog emot Warriors senast. Nuggets vann med 108-105, där två av respektive lags bästa spelare var borta innan tip-off (Murray i Denver och Green i Golden State). Det skulle visa sig bli en tuff fajt och det avgjordes i slutsekunderna. Curry var godkänd; inte mer, trots att han gjorde 23 poäng. Han hade också tre turnovers, vilket inte är likt honom. MEN det som var bra och som tas med in i den här matchen mot Cavaliers var framför allt Moses Moody. Hans försvarsspel var suveränt (tre steals i matchen = totalt 12 på säsongen hittills). När Moody kommer in från bänken och spelar 14 minuter med 10 poäng och är +7 i statsen, då är det grymt bra. En annan storspelare i vardande (som det känns) är Trayce Jackson-Davis. Center. Han spelade i 18 minuter, satte 8 poäng och tog snabbt två returer.

Cavaliers har sett hyggligt ut, men deras största problem är ett svagt defense i inledningen av den här säsongen. De har haft stora bekymmer med turnovers över den här tiden också. I snitt har dessa turnovers forcerat 19 poäng tillbaka mot Cavs. Det håller inte. Framför allt inte mot contenders som Warriors. Det måste rättas till omedelbart. Jag tycker också Cavs trepoängsskytte håller för dålig klass över de första åtta matcherna. De tar för sällan chansen när den kommer.

Jag är övertygad om att Warriors vinner den här matchen och spelar dem -3 till oddset 1.74 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Cavs superstar Mitchell får gära allt offensivt i nuläget. Det är ett antal skador på Allen och Garland som har gjort Cavs tunna.

2. Warriors äss Draymond Green har inlett årets säsong lika bra som 2016/2017 vad gäller plus-minus stats. Notera det!

3. Med trejden för Chris Paul har Steph Currys minuter på sidan av planen (se vila) stabiliserat hela Warriors offensiv. I det "dolda" har även returtagningarna från Looney och Saric varit top notch.

4. Apropå Curry. Han snittar 30 poäng per match med 5 treor inbakat i det. Han gör det på ruggigt vassa 47.3% från "down town". Det är starka papper. MEN. Och jag säger MEN. Övriga bra skyttar runt honom har inte nått upp till sin vanliga nivå som exv. Klay Thompson. Övriga skjuter bara 44.5% från banan inom tvåpoängsramen. Det håller inte.

5. Cavs, som nämnts tidigare, står i mångt och mycket och faller med Donovan Mitchell för dagen. Han snittar 32.5 poäng per outing. Notera det.

6. Warriors får tillbaka såväl Draymond Green som Gary Payton II till kvällens match mot Cavs. Det är två otroligt viktiga killar i omklädningsrummet OCH på plan. En grym boost för Warriors.

7. Warriors och Cavs har mötts 121 gånger och Warriors leder serien med 68 segrar. Nu till den mest viktiga informationen; Warriors har inte förlorat mot Cavs sedan 25 december 2016. En helt vansinnig dominans av matchserie över de senaste sju åren.

Jag spelar Warriors -3 till oddset 1.74 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip