Warriors tog tillbaka taktpinnen i den här matchserien genom en rakt över formidabel MVP-insats av Warriors superstar Stephen Curry. Han var rent lysande matchen igenom, men alldeles briljant över de sista kvartarna och landade på 43 poäng, men också hela 10 returer. Jag har som ni redan vet haft Warriors som favoriter till NBA-titeln längs slutspelets gång och det tänker jag inte ändra på nu. Det är game 5 och Warriors spelar på hemmaplan. Om vi går igenom allt som hänt sedan förra outingen, då Warriors bortaslag Celtics känns det som att allt pekar på Warriors nu. Det är tre matcher kvar. Vid behov avgörs den sista således i Chase Center i Kalifornien.

Jag spelar Warriors -2,5 till oddset 1,74 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Steph Curry är den dramatiska skillnaden i den här matchserien. Han har till dags dato (se fyra spelade matcher i serien) snittat på 34 poäng, 6 returer och 4 assist. Lägg därtill att han skjuter 50% från golvet och 49% från trepoängslinjen. Otroligt starka papper.

2. Notera också hur vass Warriors Wiggins har varit i sitt försvarsspel mot Celtics superstar Tatum. Det har gått fyra matcher och snittet på skottprocenten är extremt låga 34% (jämför med Curry ovan). Wiggins är en cementerat viktig spelare för Warriors och Tatum är normalt bra. Riktigt bra.

3. I NBA-historien finns det fem spelare som skjutit +5 trepoängare över ex antal matcher. Den som leder den ligan är Stephen Curry som har 349 matcher (grundspel och slutspel). Makalös stats.

4. Celtics har en positiv bortastatistik genom 8-3 över slutspelet, men det kändes som det var ett paradigmskifte senast med Currys insats.

5. Varje gång Warriors främsta styrka - deras defense - fungerar, då vinner man också matcher. Ässet Green var riktigt svag näst senast, men grym senast. Wiggins klev återigen fram när det betydde som mest och det är glädjande att se om du håller på Warriors.

6. När Celtics har 16 eller fler turnovers i en match är de 0-16.

För mig var den senaste matchen som sagt en vändpunkt. Curry, Green och Wiggins i symbios blev för mycket för Celtics. Jag är övertygad om att Warriors knäppte Celtics på näsan och tog greppet för att vinna den här matchserien. Jag spelar Warriors -2,5 till oddset 1,74 hos Pinnacle i natt.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip