En rematch från fjolårets NBA-final, där Warriors (13-13) gick segrande ur striden. I afton möts lagen igen och även om Warriors är starka på hemmaplan har de sett mänskliga ut i år, samtidigt som Celtics (21-5) har lyft sig en nivå och är för närvarande ligans bästa lag enligt mig.

Jag kommer spela på form före klass och väljer att spela Celtics -2 till goda oddset 1,86 hos Unibet.com.

Värt att notera:

1. Celtics offensiv är ligans absolut bästa med en rating som berättar 119,9, vilket är toppar. Det som är skillnaden från i fjol till i år är Celtics skottfacit. Då sköt de 46,6% från golvet och nu ligger man på 49,3%.

2. Den största orsaken är att såväl Tatum som Brown varit exceptionellt starka och sedan tillskottet Brogdon har varit exemplarisk. De har också minskat sina egna turnovers i år till NBAs bästa 13,8 turnovers per match. Starka papper. Om vi kikar på Celtics statistik med Tatum på banan kontra inte spelande visar den att Celtics har vunnit 64 matcher med honom och bara 37 matcher utan honom.

3. Warriors är inte lika jämna i år än fjolåret, men de är fortfarande lika starka på hemmaplan. Curry levererar som vanligt på en hög nivå, men defense måste upp ett jack till för att verkligen visa sig vara en contender. I afton är Wiggins och Igoudala borta och det är tunga jobsposter.

4. Celtics är 10-3 på bortaplan i år. Notera det. Warriors å sin sida är 11-2 på hemmaplan. Snacka om härlig matchup!

5. Celtics är 17-3 över sina 20 senaste outings.

6. Warriors kommer komma ut med enorm frenesi och en vilja att visa varför de är regerande mästare, men jag tycker inte att laget är lika bra som Celtics i nuläget (säsongen är lång) och tycker att linan ligger rätt som berättar Warriors +2. Det kommer med garanti bli en riktigt bra match, men som sagt; Celtics har toppform.

Jag spelar Celtics -2 till goda 1,86 hos Unibet.

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip