Warriors reducerade i matchserien senast och det var väntat. Jag tyckte de var bra med i de två första matcherna i Sacramento och kanske borde ha vunnit den första outingen lagen emellan, men de sista detaljerna satt inte där. I game 3 hemma i Chase Center var det ett annat ljud i skällan och Warriors totaldominerade. Ässet Steph Curry satte 36 pinnar och var kort och gott sig själv. Det som bör noteras var att Warriors ankare i defense; Draymond Green var avstängd efter en incident i game 2 mot Kings Sabonis. Green är alltså tillbaka idag och det ger laget ytterligare en boost.

Warriors är stora favoriter i game 4 i afton och skall så vara. Man är 34-8 hemma i Chase Center. Jag vill inte spela ett för högt handicap även om jag är övertygad om att Warriors vinner. Jag tycker mig ha funnit ett bra spelvärde hos bet365 .com, där Ö30,5 poäng från Steph Curry ger 1,86 i odds. Det tilltalar mig.

Värt att notera:

1. Som jag nämnde i ingressen; Warriors var nära att besegra Kings på bortaplan och det var tajta matcher. I game 3 i Kalifornien spelade Warriors en av sina bättre matcher. Jag har nämnt det tidigare och står fast vid det; Warriors är ett mer homogent lag än Kings.

2. Warriors har bara förlorat en match på hemmaplan över de senaste två (!) månaderna. Notera det. Kings har inte heller besegrat Warriors på bortaplan i år.

3. Warriors Draymond Green är en av de bättre tvåvägsspelarna i NBA när han är som bäst. Har ofta humöret med sig, men ibland tappar han det och då händer det ofta konstiga saker. Nu är han tillbaka efter en avstängning och redo att spela igen. Han kommer göra en bra match och styra Warriors defense från första bollstudsen.

4. Kings är skadefria för första gången på mycket länge och de kommer behöva fullt manskap till kvällens prövning.

5. Kings har till dags dato inte lyckats stoppa Curry's starka skytte och i game 3 satte Curry 36 poäng. Han fick husera ganska fritt och satte 50% av sina trepoängsförsök. Han är på tok för bra att inte bevakas hårdare. Jag förväntar mig att han kommer ta minst 35-40 skott innanför och utanför arcen. Då kommer han rimligen att nå +31 poäng.

6. Warriors Curry satte hela sex treor närmare halva planen än arcen runt tvåpoängsskyttet. När han är i den zonen, då är han ostoppbar och Warriors också.

7. Kings har ett bekymmer till och det är deras returtagning i såväl defensiv som offensiv. I afton kommer Green tillbaka och han är tung att stå emot, MEN den som varit Kings största hot under korgarna för returer har varit Warriors Kevon Looney. I game 3 nöp han hela 20 returer, där nio av dessa var offensiva returer. Det var ett talande språk gällande dominansen från Warriors på hemmaplan. De ägde alla delar av planen.

Jag är övertygad om att Warriors även vinner game 4 och sedan nyper game 5 i Sacramento för att sedan avgöra matchserien hemma i game 6. Jag tycker dock att linan ligger lite för högt och väljer istället att satsa en slant på Warriors superstar Curry att nå +30,5 poäng. Som matchserien har sett ut har Curry fått chansen och tagit den ofta.

Jag spelar på Curry Ö30,5 poäng till oddset 1,86 hos bet365 .com.

Notera den tidiga matchstarten.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip