De regerande NBA-mästarna Golden State Warriors inleder årets säsong mot klassiska Los Angeles Lakers. Battle of California!

För mig är det här två lag som kommer vara med i toppen, men med den distinkta skillnaden att Warriors har en mycket djupare trupp och en bättre management som satt dem i en guldsits de kommande åren. Visst; Curry, Thompson, Igoudala och Green har gjort ett antal år nu, men stommen i laget är intakt och de har fyllt på med spännande spelare i flera vassa drafts. Jag har inte nämnt Wiggins, Poole eller Kuminga ännu. Det säger en del. Warriors är och skall vara favoriter i den här outingen mot Lakers, men linan på -7 känns sådär. Jag är övertygad om att Warriors kommer vinna moneyline, men spelvärdet finner jag i att Warriors levande legend, Steppa Curry gör mer än 22,5 poäng i sin säsongspremiär.

Jag får 1,76 i odds hos bet365 .com. Det tar jag.

Värt att notera:

1. Det är som sagt säsongspremiär. Warriors spelar hemma i Chase Center. Det är den s.k. Ring Night, vilket innebär att NBA delar ut Warriors mästarringar. Snacka om taggade spelare och den eufori som kommer finnas inne i Chase Center.

2. Lakers var en av de största besvikelserna under hela säsongen i fjol. I grund och botten ett topplag som slutade 33-49. En stor besvikelse, men det fanns förklaringar. Anthony Davis och LeBron James var mer skadade än aktiva och det är svårt att finna en harmoni i truppen, då första femman ändras i varje match. Det var känslan med Lakers i fjol. Laget har inte tillfört några större äss förutom Beverley, men de har däremot redan en skadad spelare i första femman (se Schröder).

3. Warriors har även de varit i media av helt andra anledningar än att de spelat bra basket. Warriors-legenden och medieprofilen Draymond Green tappade besinningen under en träning och nitade sin kompis Jordan Poole rakt i ansiktet. En video som spreds snabbt utanför Warriors omklädningsrum, vilket inte var meningen. Det blev några dagars ståhej, men nu är Green och Poole on speaking terms igen, efter att Green bett om ursäkt.

4. Just ovan nämnde Jordan Poole (som ses som Currys efterträdare inom sinom tid) fick sin pengapåse i veckan. Han förlängde med Warriors och kunde kvitter ut 1,4 miljarder kronor. Hepp!

5. Inte nog med det; i år kommer äntligen James Wiseman (bara 21 år, men stor som ett hus) att få mycket speltid efter sin skada. Han snittade 36 minuter i varje match under preseason och satte i snitt 27,9 poäng med 11,7 rebounds (även det i snitt). Wiseman är en enorm talang som haft skadebekymmer, men nu är han bättre förberedd än någonsin och jag har svårt att se hur Lakers skall orka matcha alla spelare som Warriors har som första och andra val. Jag kan inte se det.

6. Curry var fenomenal under säsongen 21-22. Han satt all-time 3-point record och blev MVP i finalserien. Han var dominant när det behövdes och spelar då på en annan nivå. Warriors var det enda laget i NBA som var rankat i topp 3 gällande field goal percentage (55,2%) och även opponent field goal percentage (50,9%). När jag får oddset 1,76 på att Curry skall göra +22 poäng, då tar jag det. Han är livsfarlig vid framförallt 3-poängslinjen.

7. I min värld är Warriors, Grizzlies och Suns de tre bästa lagen från den västra konferensen. Jag håller även Clippers klart bättre än Lakers. Det säger en del inför kvällens matchup. Warriors är favoriter och skall så vara.

8. Lakers har dock en av NBAs allra största genom tiderna i form av LeBron James. Han har mest poäng av alla som spelat i NBA när det gäller årspremiärer. Han ligger före Jordan, Abdul-Jabbar och Malone. Räkna aldrig bort James.

Warriors spelar hemma. De skall få sina NBA-ringar från 21-22 års säsong. De möter ett Lakers, där Lakers själva inte vet hur bra eller dåliga de är. Nej; Warriors vinner den här matchen, men jag finner spelvärdet i att Curry gör +22,5 poäng till oddset 1,76 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip