Runda 2 i slutspelet. Warriors vs Lakers. Steph vs LeBron. Looney vs Davis. Om jag skall vara helt ärlig är jag förvånad över att Lakers tog sig till slutspel i första läget. Det gör deras vinst över ett "mentalt" sargat Grizzlies tämligen stark, men nu är det som sagt en nivå upp igen.

Det Warriors som jag såg i game 7 mot Kings var det Warriors som jag är van att se. Inte att Curry sätter 50 poäng, men laget spelade som en enhet och var dominanta framför allt under korgen. Efter matchen har vi fått ta del av hur Steph Curry manifesterade ett mindset hos alla spelare och coacher i ett s.k." locker room speech". Det gjorde susen. Kings var också mer tagna av stundens allvar än vad Warriors var. Kings var bra och är i mina ögon bättre än Lakers. Noterbart var att +11 miljoner människor såg matchen (!).

Jag spelar Warriors -3 på hemmaplan till oddset 1,74 hos Unibet . De är alltid svårslagna där (33-8) och jag tror också att de har ett högre tempo i kroppen än Lakers har.

Värt att notera:

1. Warriors Looney spelade i en egen liga när det kom till returtagningar mot Kings senast. Han tog allt! Hans rates är alla karriärbästa (se 27) i defensiven och (se 9) i offensiven. I afton möter han Lakers Anthony Davis och det är ingen lätt match, men Looney har gjort det bra.

2. Lakers är ett "större" och starkare lag än vad Kings var, men Warriors är redan förberedda på det och det här är en matchup som de kommer gilla.

3. Stephen Curry's match med 50 poäng tror jag är vägvisaren framåt mot ett nytt NBA-guld. Hans sätt att totaldominera som han gjorde var (nästan) på Jordan-nivå. Curry får med sig övriga spelare i laget att leverera på sin "bästa-nivå" också. Det gör Warriors svårslagna för alla lag. Noteras bör att Currys insats med 50 poäng i en game 7 var första gången någonsin enligt NBAs 76-åriga historia. I mina ögon är inte Lakers i närheten av Warriors "firepower" när det kommer till det offensiva spelet.

4. Warriors Klay Thompson började kallt i första halvlek för att sedan komma igång och vara "normale" Klay igen i andra halvlek. Han var etta i NBA under grundsäsongen med 301 trepoängare. Warriors ledde också NBA med ett snitt på 16 trepoängare per outing. De satte också +56% av alla 2-poängs försök.

5. Lakers succé i årets slutspel är deras försvarsspel. De tillåter bara 104 poäng i snitt. Warriors å sin sida snittar 116 poäng per match. Vi får se vem som får vika in årorna i afton, men jag är övertygad om att Warriors är det bättre laget. De är framför allt helt skadefria förutom Igoudala och en lindrigt skadad Poole.

6. I afton kommer returtagning vara extremt viktig. Warriors är 63-23 när de vinner den matchen i matchen.

Jag spelar Warriors -3 till oddset 1,74 hos Unibet . Jag finner inte vem i Lakers som skall finna sin matchup mot Stephen Curry. Jag tror inte att de har något försvar på den fronten. Jag vet att Jordan Poole i Warriors spelar lindrigt skadad, men han ger laget en grym energi. Om det skulle klaffa även för honom idag, då är det definitivt kört för Lakers.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip