Warriors vs Mavericks game 2. Det var en kombination av bra coaching och rätt energi som gjorde att Warriors pulvriserade Mavericks i game 1. Det kan också vara så att Mavericks "one man show" Luka Doncic har mött sin riktiga nemesis i form av Warriors djupare och bättre trupp. I mina ögon är det så. Det bör noteras att storsegern kom via tre tydliga saker. Den första var på det sätt som Warriors plockade bort Doncic i offensiven. Det sköttes på ett formidabelt sätt via klockren coaching. Det andra var att vi åter fick se Warriors djup bland poänggörare; nästan alla som fick spela gjorde poäng. Den tredje orsaken var att Mavericks skytte var helt under isen. Det var sämre än sämst. Det beror inte bara på Mavericks spelare, utan också den energi som finns i Chase Center = Warriors hemmaarena, där de hemskt sällan förlorar.

Jag tror på en jämnare outing idag, eftersom jag vet att Mavericks enligt statistiken är 13-0 efter storförlust och studsar ofta tillbaka, men Warriors är en hybrid kontra Mavericks. Jag spelar Warriors -4,5 poäng till oddset 1,73 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Andrew Wiggins, fd nr 1 pick i NBA-draften visade exakt varför han var nr 1 en gång i tiden. Han plockade bort Luka på ett riktigt snyggt sätt defensivt, MEN han producerade också offensivt. Det var i mitt tycke Wiggins bästa insats på väldigt länge. Han är så atletisk, har grym tajming såväl defensivt som offensivt. Det är inget du kan lära ut; det bara finns där.

2. Warriors är 7-0 på hemmaplan i slutspelet. Notera det. 7-0.

3. Det är alltid mycket surr om Curry och Thompson, men i min värld är det Draymond Green som alla i laget får sin energi ifrån. Det är han som visar alla känslorna på en och samma gång. Alla när på honom. Alla ser hur mycket han bidrar med och jag är övertygad om att coach Kerr säger att Green är deras viktigaste spelare. När han dessutom gör poäng framåt = då blir det tungt för motståndarna.

4. Extra kul att se veteranen Otto Porter (som en gång i tiden var ligans bäste 3-poängsskytt. Han är svår att försvara, eftersom han kan skjuta lite varstans. Tittar vi på hans stats över de sista fyra matcherna (när han kommit in från bänken), då ser vi att han gjort +10 poäng i tre av dessa matcher. Det är stor skillnad i produktion framåt för Warriors.

5. Mavs superstar Luka Doncic blev i mina ögon bortplockad i game 1. Han nådde facila 20 poäng på 6/18 skott och 3/10 gällande trepoängsskyttet. Noterbart var att han hade fler turnovers (sju) än korgar han satte (6). Det är under hans standard. I sanning var det Warriors defense som skapade problemen för Mavericks. De nådde bara 36% ute i skottsektorn. De förlorade även returtagningen. Det var en total överkörning.

6. Warriors hade ett par dagar extra vila i kroppen. Laget spelade med sådan energi att det var ostoppbara och det kommer sätta sig i psyket hos Mavericks.

Jag tycker Warriors är svårslagna hemma. De är 7-0 i slutspelet på hemmaplan. Visst; Mavericks är 13-0 i statistiken efter "stor förlust", men Warriors är Warriors. Jag spelar Warriors -4,5 till oddset 1,73 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip