Warriors vs Mavericks i game 5. Det var många som trodde att Warriors skulle "sweepa" Mavericks i fyra raka matcher, men Mavericks lyckades med sin strategi - mata trepoängsskyttet utifrån och till skillnad mot match nr 3, satte Mavericks nästan 50% av sina treor.

Mavericks hade +29 poäng mot Warriors ett tag in i andra halvlek, samtidigt som coach Kerr vilade alla sina sju "bästa" spelare för att spara dem till den här outingen. Men vad händer då? Jo, Warriors bänk som har ett enormt djup knappade in till åtta poängs skillnad med ca tre minuter kvar. Då kastade han in sina bästa spelare igen för att försöka chocka Mavericks med årets comeback. Det gick inte, utan Mavericks höll undan med en hårsmån.

Notera att Mavericks hade en enorm träffpunkt på sitt distansskytte. Det är inte så enkelt att träffa så bra i flera matcher i rad och idag är det game 5 hemma i Chase Center hos Warriors och där förlorar man hemskt sällan.

Jag är övertygad om att Warriors vinner den här outingen och väljer att spela Warriors -5,5 till oddset 1,75 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Warriors är 9-3 enligt statistiken under coach Kerr för att stänga en matchserie. Notera det.

2. Mavericks Luka Doncic (snittar 38 poäng per outing) har varit enorm i hela slutspelet och grym i matchserien mot Warriors, men frågan är när hans energi tar slut? Warriors vet att Mavericks står och faller med Doncic till skillnad från Warriors som har fler spelare som kan kliva in och avgöra. De kommer mata fysiskt spel (se Wiggins) mot Doncic i sin defensiv. Minsta chans att sätta press kommer ske.

3. Inget lag har vänt 0-3 till vinst i en Western Conference-final tidigare. Det har jag ingen feeling för nu heller.

4. Warriors Curry är som vanligt i fokus när det skall avgöras. Han snittar 26 poäng framåt, tar 7,5 retur per outing och levererar sju assist till det. Hans snitt på trepoängsskyttet berättar 47,1%. Han är facit för Warriors. MVP i serien om du frågar mig. Han avgör i afton.

5. Warriors har till dags dato ej förlorat i Chase Center. I afton kommer Warriors eventuellt vinna sin nionde raka match på hemmaplan.

6. Mavericks har alltså satt 65 st treor i denna matchserie. Det har inget annat lag lyckats åstadkomma hittills. Laget är 20-3 när de satt mer än 17 treor i en outing.

7. Mavericks lyckades också för första gången i matchserien vinna returtagningen, vilket påverkade en hel del. Om du också adderar att laget satte hela 20 trepoängare = då är man med i matchen.

För mig är det glasklart att Warriors stänger den här matchserien på hemmaplan i afton. De har inte förlorat hemma ännu och är en nivå upp gentemot Mavericks även om Doncic varit sinnesjukt bra. Det finns så många spelare i Warriors som kan avgöra. För det första måste Draymond Green äga returtagningen i defensiven och sedan måste offensiven ta fart igen, för fart kommer det bli. Jag spelar Warriors -5,5 till oddset 1,75 hos Pinnacle . De stänger matchserien i afton och går till NBA-final.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip