Hemmastarka NBA-champions Warriors (26-26) tar emot Mavericks (28-25) i Chase Center och för Mavericks räkning kommer den här matchen på bortaplan i helt fel läge. Mavericks har två raka segrar, men till den här outingen har laget i stort sett hela förstafemman på skadelistan. Notera detta!

Jag kommer spela ett större handicap på Warriors i afton, eftersom de möter ett sargat Mavericks som inte kommer orka matcha Warriors i varken offensiv eller på defense. När såväl Doncic som Woods INTE kommer spela pga skador kommer Mavericks får det enormt svårt.

Jag spelar Warriors -8,5 till oddset 1,74 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Warriors är 19-6 på hemmaplan. Mavericks är 9-16 på bortaplan.

2. Mavericks äss Luka Doncic är som sagt borta pga hälskada. Han har missat sex matcher under säsongen och i dessa samtliga matcher har Mavericks förlorat. Det är förståeligt, då Doncic producerat ett snitt om 33,4 poäng, 8,9 returer och 8,2 assist per match. Hans skottsnitt gällande tvåpoängare ligger på ruggigt starka 50,4 % och hans trepoängssnitt ligger på 35%.

3. Det stoppar inte där för Mavericks. Nummer 2 offensivt bakom Doncic är Christian Woods. Denne snittar 18,4 poäng per outing. Notera att även Woods är borta. Vi snackar alltså om ett poängtapp i snitt med ca 50 poäng. Det säger det mesta.

4. Warriors fick regelrätt stryk mot Nuggets senast och har inte riktigt funnit sin "mojo" än så länge, men spelarna börjar bli skadefria nu och det gör också att laget kan börja spela ihop sig igen. Warriors är fortfarande en contender i min mening.

5. Warriors fick stryk av duktiga Nuggets senast. MEN såväl Thompson som Green vilade, vilket gjorde att två supertars satt på bänken. Detta till trots var Warriors med länge i matchen, men orkade inte stå emot den sista kvarten. Det som dock var glädjande var att ässet Curry spelade suveränt och var en stor anledning till att Warriors var med så länge som de orkade. Curry satte 28 poäng, men det räckte inte. Idag är det helt andra förutsättningar, eftersom Mavericks kommer med på tok för många skadade spelare för att ens orka matcha Warriors.

6. Warriors vill tillbaka över .500 och idag är det verkligen läge för det.

7. Mavericks har typ en chans och det är att Warriors kommer in och tror att matchen redan är spelad. Warriors är ingen bra motståndare för Mavs, eftersom de gillar att hålla ett högt tempo i matchen.

Nej; det här kommer Warriors vinna bekvämt. Jag spelar Warriors -8,5 till oddset 1,74 hos Unibet med vetskapen om att Mavericks äss i offensiven är skadade. Warriors vinner!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip