Warriors (1-0) vs Nuggets (0-1).

Det var en fin afton för Warriors spelare och fans i samband med "Ring Night" och premiärvinst hemma mot Lakers. Mitt tips var att Warriors Curry skulle nå +22,5 poäng, vilket han hanterade på ett enkelt sätt. Det tackar vi för. Warriors var en nivå upp mot Lakers och det lyste klass från allra första stund.

Nuggets å sin sida är fortfarande i en del svårigheter på skadefronten och fick stryk av Utah Jazz som tappat alla (nästan) äss i sin premiär och är lågt rankade i allas läger - se rebuild. Det var en dålig outing. Intensiteten saknades och man var "tvåa på bollen" i stort sett hela matchen. Den enda som levererade var naturligtvis Jokic som satte 12/17 skott och svarade för 27 poäng framåt. För Nuggets räkning lär det inte bli lättare i afton, då Warriors som har sådan spets, djup och bredd i sina två formationer.

I mina ögon vinner Warriors den här matchen, men spelvärdet ligger att just Warriors vinner, men att totalen går under 230 poäng. Med tanke på Nuggets trepoängsskytte i premiären (5/22), då kan jag känna mig trygg. Jag spelar som sagt Warriors-vinst och att totalen går under 230 poäng till oddset 2,70 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Warriors spelade riktigt bra basketboll såväl framåt som offensivt mot Lakers. De var dominanta. Nuggets defense däremot, som har potential att vara bra, lyste med sin frånvaro. De tillät 37 poäng i Q1 och 38 poäng i Q2. Det håller inte. Du hamnar i ett "jaga ikapp-läge" och det blir tufft psykiskt.

2. Warriors siffror mot Lakers var enorma och vi pratar om game 1 av 82. När Warriors defense spelar fläckfritt har laget få övermän. Mot Lakers forcerade de hela 22 turnovers. De tvingade Lakers ta flera skott utifrån och det är inte deras "winning melody". De satte bara 25% utanför "the arc".

3. I min värld är såväl Warriors som Nuggets två lag som kommer gå långt i år. Nuggets kan inte spela så mycket sämre än senast och kommer med garanti göra en bättre match idag. 22,7% utanför "the arc" och vi tyckte att Lakers sköt illa. För Nuggets räkning måste de ta hand om bollen bättre, Jazz som är i en rebuild torde ha varit en munsbit, men Nuggets otaliga turnovers kostade dem 60 poäng bakåt. Det funkar inte.

4. Jag tjatar om det igen, men jag älskar verkligen hur Warriors är komponerade som lag. Deras djup på bänken är enormt. Vi pratar om Poole, Wiseman och Kuminga för att nämna några. Riktigt duktiga spelare som enkelt kommer in från bänken och levererar direkt. Nuggets har inte en lika djup bänk. Jag noterade att Nuggets "bänk" kontra Jazz "bänk" - när de spelade - var fördel Jazz med 68-24. Huvva!

5. Warriors vet att "heart and soul" för Nuggets är den oerhört skicklige Nikola Jokic. Den som kommer få den digra uppgiften att försöka hålla nere Jokics poängskörd ör Warriors Kevin Looney. Jag är inne på att Looney gör det och om ni finner +6 returer till ett vettigt odds; ta det.

6. Över de tio senaste matcherna lagen emellan är statistiken 5-5. MEN Warriors har en suverän bänk till skillnad från Nuggets. Det kommer bli avgörande i afton.

Jag kommer ha järnkoll på Warriors över hela året och än så länge får vi vettiga odds. Inte moneyline, men med tanke på Nuggets skadebekymmer och att Warriors Looney skall "tackla" Jokic i defensiven, då går jag på Warriors att vinna matchen, MEN samtidigt finns spelvärdet i att totalen ej överstiger 230 poäng framåt. Jag väljer att spela den komben till 2,70 i odds hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip