Nattens andra match spelas mellan fjolårsmästaren Golden State Warriors och Houston Rockets. Det här är en riktig toppmatch i Western Conferene men jag tror ändå att vi får se Warriors vinna stort. Jag spelar Warriors -8,5 till oddset 1.83 på bet365 .

Förmodade startfemmor:
Warriors: Curry, Thompson, Durant, Green, Pachulia.
Rockets: Paul, Harden, Ariza, Anderson, Capela.

Warriors är storfavoriter till att vinna titeln i år igen. Om jag skulle få välja mellan Warriors och alla andra lag så hade jag valt Warriors. Det här är ett av de bästa lagen i NBA:s historia. De har fått behålla sina superstjärnor och det är svårt att se varför de skulle vara sämre i år,

Houston Rockets har kastat om en del i truppen. De har tagit in Chris Paul och skickat iväg en del breddspelare. Rockets kommer säkert att bli farliga under säsongen men det lär ta lite tid innan de får ordning på hur de ska spela med både Paul och James Harden. Det kommer att bli en omställning för Harden och hela laget. Att Rockets har en inlärningsperiod framför sig tycker jag talar för det färdiga Warriors här.

Rockets har säkerligen förbättrat sin offensiv under uppehållet, men defensiven lär inte bli lagets styrka under säsongen. Mot snabbt ett snabbt spelande Warriors har de egentligen inga bra motmedel. De kommer att få springa med och försöka ”outscora” Warriors. Det tror jag inte att de klarar av i natt.

Warriors, som har ungefär samma lag som i fjol, snittade alltså 115,9 poäng per match förra säsongen. Bäst i hela ligan, så klart. De hade även ett helt okej försvar och snittade 104,5 insläppta per match.

Warriors har även ett bra facit mot just Rockets. I fjol vann de tre av fyra matcher. Segermarginalerna då var 9 poäng, 7 poäng och 17 poäng. De har också vunnit 12 av de 15 senaste.

Här får vi alltså ett samspelt och färdigt Warriors, i fjol överlägset i NBA, på hemmaplan i en premiär mot laget som förväntas bli deras största utmanare i Western Conference. Jag tror att Warriors gärna bjuder sina fans på en överkörning här. De lär vinna med minst 10 poäng.

Mitt spel: Golden State Warriors -8,5.
Odds: 1.83 på bet365 .
Units: 1/5.

This is the stats tab
This is the post tip