Warriors (38-36) tar emot Sixers (49-23) i vad som kommer bli en holmgång.

Det som dock talar för Warriors i den här matchen är flera saker, men hemmaplan är den största faktorn. Den andra faktorn är seedningen inför slutspelet (ett fåtal matcher kvar), där Warriors måste fortsätta vinna för att skaffa minst nr 4-seedningen, eftersom den västra konferensen är mycket tajtare än den östra. Sixers ligger på plats nr 3 i detta nu och kan som bäst halka ner till nr 4, men kan som max också nå nr 2. Den tredje faktorn är Warriors spel på bortaplan på slutet. De har haft enorma problem med att vinna på bortaplan, men till den här matchen hemma i Chase Center har laget vunnit två raka bortamatcher och senast mot duktiga Dallas Mavericks.

Jag kommer spela Warriors -4,5 till oddset 1,87 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Sixers har tre av sina bästa spelare tveksamma till spel i afton. Embiid, Harden och McDaniels. Det är stora frågetecken! Embiid klev av senast med vadproblem och honom chansar man inte med när slutspelet är så nära. Harden har problem med sin häl. Jag är övertygad om att Sixers kommer vila båda i afton och då kommer Warriors ha en toppchans. När oddset är 1,87 nu på Warriors -4,5, då nyper jag det innan mer information kommer ut och sänker oddset.

2. Sixers har vunnit nio av sin tio senaste matcher och är ett bra lag. MEN utan Embiid och Harden - deras superstars - en helt annan ballpark. Jag är övertygad om att HC Rivers kommer vårda sina spelare ömt inför slutspelet = han kommer vila dem minst en match vardera till. Det har varit Rivers approach hela livet som HC. Han är en spelares coach.

3. Warriors vann en väldigt viktig match borta mot Mavericks senast. De är bara 0,5 matcher bakom Clippers och nr 4-spoten.

4. Sixers har bara vunnit två av deras 10 senaste matcher i Kalifornien. Warriors är 29-7 på hemmaplan. Notera det.

5. Warriors bänk har verkligen börjat leverera igen efter en skadefylld vinter och inledning på 2023. Imponerande att se Kuminga dominera mot Mavericks med 22 poäng framåt. Warriors har ett bra djup i sin trupp och nu börjar de bli helt skadefria och då trillar vinsterna in igen.

6. Sixers styrka har varit deras trepoängsskytte (snittar 13 treor per outing) och starka defense (tillåter bara 110 poäng bakåt). Warriors å sin sida snittar 118 poäng framåt per outing. Idag har ett lag fullt manskap; inte det andra och det kommer synas. Warriors har ett högt snitt framåt och om Sixers har ett par av sina superstars borta, då blir det tufft. För tufft enligt mig.

7. Warriors Curry är som sagt en av NBAs allra bästa spelare. Efter sin skada har han levererat 29,6 poäng (i snitt), 6 returer (i snitt) och 6 assists (i snitt, tillsammans med 43% gällande trepoängsskytte. Curry kommer ta en tydlig roll afton. Lita på det.

Jag är övertygad om att Warriors vinner hemma igen och spelar Warriors -4,5 till oddset 1,87 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip