Warriors (42-23) tar emot Spurs (27-44). En match som Warriors bör vinna även om deras superstar nr 1 Stephen Curry skadade sig senast. Precis när laget fått tillbaka försvarsbjässen och "rösten i omklädningsrummet"; Draymond Green, ja, då skadar sig Curry i foten (borta i två veckor lyder första rapporten). När sedan deras coming star Wiseman återigen fick problem med sitt knä och är ute igen = problemen hopar sig. Det man dock bör beakta är att Warriors har ett bra djup i sin trupp och skall normalt slå ett Spurs som är i en rebuild.

Jag spelar Warriors -4,5 till oddset 1,71 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Som sagt; när du tappar din leading scorer i form av Curry kommer självfallet offensiven att tappa en del, men det som varit det mest remarkabla har varit deras defensiv. När Green var borta var Warriors OK; inte mer. Men med Green med på banan är de ett topplag. Med Green OCH Curry, då är man en contender till NBA-titeln.

2. Spurs har sett osedvanligt svaga ut över den sista tiden. Laget har förlorat 8/11 matcher och var utskåpade av Pelicans (inget särskilt bra lag i år heller) senast, där laget låg under med 35-10 efter första kvarten. De satte 36% av sina skott och det fungerar inte. Nej; det har inte sett bra ut i år och även om laget haft sin beskärda del av skador ser laget fram emot nästa säsong.

3. Warriors hade fyra raka inför matchen mot Celtics senast (Green-effekten = defensiven världsklass), men när Curry fick lämna i andra kvarten = ja, då krackelerade offensiven och Celtics vann komfortabelt. I afton möter man ett Spurs som verkar spela på sparlåga. Det kommer inte att räcka mot Warriors djupa bänk.

4. Warriors Jordan Poole har varit deras "beacon" (fyr) över de senaste 5-6 matcherna. Han har verkligen klivit fram och snittat 25,3 poäng per outing. Då kan man faktiskt hantera att Curry är borta i ett antal matcher.

5. Notera att Warriors är ett av ligans bästa hemmalag med 29-8, samtidigt som Spurs är 13-21 på bortaplan.

Jag är övertygad om att Warriors vill visa att man kan vinna utan Steph Curry också. De är som sagt svåra att slå på hemmaplan och när vi också vet att Spurs är brandskattat pga. skador = det gör den här matchen i mitt tycke relativt enkelt att spela. Warriors vinner. Jag finner spelvärdet i att lira Warriors -4,5 till oddset 1,71 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip