Det är två skadeskjutna lag som äntrar planen under onsdagsnatten svensk tid. Det är också två lag som inte förväntas ha någonting med slutspelet att göra när säsongen ska summeras. Nu är den östra konferensen så pass dålig på den undre halvan att hoppet fortfarande lever för båda lagen, men man får ta det med en nypa salt.

Bulls kommer från en riktig moralkrossare då man tappade 26 poängs ledning borta mot Thunder. Fram till kollapsen i andra halvlek var det en av Bulls bättre genomförda matcher rent taktiskt. När Thunder skruvade åt defensiven mot slutet fick gästerna stora bekymmer med att få bollen i korgen. Sett till formen så är Bulls på uppgång, matchfacit tio senaste ligger på 4-6 och då har man haft en hel del svåra motståndare.

Wizards säsong har mer eller mindre blivit till Bradley Beal-show. Han fortsätter att rada upp imponerande statistikrader utan att laget lyckas vinna. Jag har varit inne på det tidigare och kommer fortsätta, Wizards lägger all kraft på anfallsspelet. Vi måste vara uppe på dussinet gånger nu när deras matcher passerat 230-poängstrecket. Det finns inte tillräckligt med försvarsspelare i laget. Isaiah Thomas spelar tunga minuter för laget utan att tränaren Brooks har någon som helst plan för hur man ska gömma en spelare som honom eller Ish Smith defensivt.

Bulls har Otto Porter borta till mitten av januari sedan har man en mängd småskavanker i truppen. LaVine, Wendell Carter, Hutchinson och Arcidiacono är alla uppsatta som frågetecken inför mötet.

Wizards saknar Wagner, Hachimura, Miles, McRae, Bryant och Wall.

Det finns vissa frågetecken kring hur Bulls kommer starta men Wizards matcher tenderar att bli svängiga. Bli inte förvånad om något av lagen når 130 eller 140 poäng innan matchen är slut.

Speltips: Över 230,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip