Det här är två lag som som ställs mot varandra efter att ha haft lördagsledigt. Washington Wizards kommer från en otroligt viktig seger senast mot Hawks. Laget vann med 118-112 bakom 35 från Bradley Beal. De goda nyheterna följdes upp i veckan för Wizards då Beal uttalade sig om sin framtid och konstaterade att han gärna ser sig själva stanna i organisationen resten av sin karriär. Detta trots att man misslyckats med att ställa upp ett slagkraftigt lag runt honom vid upprepade tillfällen. Det skiljer just nu fem segrar upp till Magic på den åttonde och sista slutspelsplatsen, men formkurvan pekar neråt. Bara fyra segrar på tio senaste matcherna.

Miami Heat har också haft en formdipp och laget förlorade senast mot ett pånyttfött Pelicans. Heat fick matchen dit man ville med ett relativt lågt tempo och ganska grisigt spel. Det hjälpte dock inte utan deras problem att få bollen i korgen gjorde att man förlorade något överraskande. En av få positiva saker att ta med sig från matchen var insatsen från rookien Duncan Robinson. Han stod för 24 poäng på 8 av 14 bakom trepoängslinjen. Det innebar också att han satte rekordet för en odraftad spelare i antalet treor på en säsong samt rekordet för en Heat-spelare på antalet treor under en säsong.

Hemmalaget har sedan tidigare stjärnan John Wall långtidsskadad. Även reserven på samma position är skadad, snabbe Ish Smith. Robinson är ett frågetecken inför mötet. Gästerna saknar Crowder, Herro och Leonard. Kyle Alexander är osäker till spel.

Heat har betydligt högre ambitioner än Wizards den här säsongen. Formmässigt är det jämnt men ser man till spelare för spelare så ska Heat ha en klar fördel. På bänken har dessutom gästerna en tränare som är nivåer bättre än hemmalaget. Jag väljer därför att investera i bortasidan här.

Speltips: MIA Heat med handicap -4.5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip