Bittert nederlag igår då Kings vann tre av fyra quarters men en otroligt svag andra quarter blev matchavgörande. En överraskande förlust, men nu väljer vi istället att ta oss till den östra konferensen. Det är ett möte på den undre halvan av tabellen då Washington Wizards tar emot Orlando Magic. Två helt olika spelstilar där Wizards snabba basket gjort rubriker i hela ligan. Orlando däremot är mer ”omoderna” i sitt sätt att spela med ett ganska långt tempo. Frågan man ställer sig är vilka som kan implementera sin spelstil på matchbilden.

Wizards saknar dugliga försvarare så i princip vilket lag som helst kan få skotten man trivs med. Det Wizards istället valt att lägga fokus på är att vinna genom att göra flera poäng än motståndaren. Man har helt enkelt gjort ett aktivt val att inte spela försvarsspel, åtminstone är det så det ser ut. Efter 150 poäng emot sig mot Clippers borde laget kanske se sig själva i spegeln, men alternativen är få sett till spelarmaterialet.

Orlando har spelare som gillar att springa när möjligheten ges. Det kommer det med all sannolikhet att göra mot Wizards. I vanliga fall har vi sett poänglinor mellan 235-245 på Wizards matcher den här säsongen. Nu möter man som sagt ett defensivt orienterat Orlando under Steve Clifford. Jag har ändå svårt att se hur gästerna inte ska ryckas med i tempot.

Orlando saknar Aminu och Vucevic medan Carter-Williams är tveksam till spel. Aminus skada väger tungt defensivt medan Vucevic är den som bidrar mer i anfallsspelet. Det kommer leda till mer skott för Gordon och Fournier. Wizards har skador på Mathews, Mahinmi och Wall. Miles och Moe Wagner är frågetecken inför mötet.


Speltips: Över 227 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip