Washington Wizards fortsätter att charma NBA-publiken med sin högoktaniga offensiv och närmast obefintliga defensiv. Deras stora stjärna Bradley Beal skrapade ihop 42 poäng i tisdagens förlust mot Orlando. Siffrorna skrevs till slut till 120-127 i Orlandos favör. I vanlig ordning blev det en poängfest där laget med den bästa offensiven till slut gick segrande. Det är inte speciellt konstigt att Wizards valt att spela på det viset när man ser till deras trupp. Hachimura, Bertans, Wagner, Thomas, McRae, Smith och Beal är alla spelare som gör sig bäst på den offensiva planhalvan. Smith och Thomas är två av NBA:s kortaste spelare. Ett gemensamt tema igenom deras karriär är hur tränare ska försöka gömma dem i defensiven. Wizards har båda två i sin rotation.

Efter en något knackig start har Philadelphia 76ers hittat en bra rytm och jagar nu sin femte raka seger. Sixers ligger bara fyra i den östra konferensen trots att man var favoriter att vinna den tillsammans med Bucks inför säsongen. Det är visserligen väldigt jämnt där uppe i toppskiktet. Det stora frågetecknet har varit Ben Simmons poängproduktion. Nu när Al Horford anlänt till klubben har hans poängskörd dalat. Tanken var att han skulle ta ytterligare ett steg i år genom att utveckla ett fungerande skott från utsida. Så har inte blivit fallet. Wizards är en motståndare han kan utnyttja sina kvalitéer mot. När det är öppet spel med löpande från sida till sida kan han visa upp sina styrkor. Det finns få spelare på point guard-positionen som kommer med samma typ av kraft och auktoritet mot korgen som Ben Simmons.

Noterbart är att Philadelphia saknar Richardson i sin rotation. Gästerna har Bryant, Miles och Wall skadade.

Det är inga hemligheter när det kommer till Wizards i år. Det kommer gå snabbt och det kommer att dra iväg - kanske över 240 poäng rentav. Sixers är inte heller den typen av lag som vill dra ner på tempot och i min bok talar allt för poängfest.


Speltips: Över 234 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip