Los Angeles Lakers besöker Washington Wizards i natt klockan 01.00. Jag väljer ett spel på Lakers +11,5 till oddset 1.78 på Unibet .

Lakers står på 5-6 just medan Wizards har 5-5. För Lakers är det här den andra matchen på två dagar. Back-to-back alltså. Men de har hanterat den här situationen ganska bra hittills under säsongen. De är 2-1 när de spelar utan någon dags vila. Och faktum är att back-to-backs inte har inneburit så stora problem för NBA-lagen hittills under säsongen. Bara 11 av 30 lag har under 50 i vinstprocent i den typen av matcher. Det brukar bli en större nackdel senare under säsongen, men hittills verkar lagen vara fräscha nog att hantera ett tätt matchande. Så också Lakers alltså.

Wizards har alltså fem vinster hittills under säsongen men de har bara en överkörning. De vann med 110-83 mot usla Sacramento Kings tidigare under säsongen. Jag vill nog se Wizards köra över fler bottenlag innan de förtjänar att vara så här stora favoriter. Innan de visar att de kan blåsa bort sämre lag så tycker jag att det finns värde att spela på motståndarna, Lakers i det här fallet.

Lakers är inte heller ett lag som har blivit överkört särskilt många gånger den här säsongen. De har en förlust med 16 poäng och en med 15.

Jag tror att Lakers har ett tillräckligt bra anfallsspel för att hålla någorlunda jämna steg med Wizards här. De har gjort över 105 poäng i fyra av de fem senaste matcherna. Enda gången de misslyckades var senast när de mötte Boston Celtics, som har ligans bästa försvar just nu.

Wizards kan mycket väl vinna den här matchen, men jag tror inte att det blir med tvåsiffrigt.

Mitt spel: Lakers +11,5
Odds: 1.78 på Unibet
Insats: 2/5 units

This is the stats tab
This is the post tip