En favorit i repris.

Den första finalmatchen mellan Taiwan Beer och Yulon Dinos har spelats färdigt. På Rekatochklart tipsade vi om över 169 poäng i matchen, som slutade 83 - 88. Yulon Dinos "skrällde" i den första matchen, men det var egentligen ingen överraskning.

För nytillkomna läsare är det alltså final i SBL, som spelas bäst av 7 matcher. Taiwan Beer, som kom på första plats i gruppspelet, har fått vila under slutspelet. Själva slutspelet spelades mellan Yulon Dinos och Pauian där Yulon Dinos vann i tre raka matcher. Det var väldigt imponerande. Mest imponerad är jag över att Yulon Dinos nästan snittade 100 poäng per match.

Denna framgång fortsatte även i finalen. Yulon Dinos fortsatte spela offensivt och detta lönade sig, med tanke på att de satte 88 poäng. Det är väldigt många poäng när ett lag i Taiwan möter Taiwan Beer på bortaplan. Innan den första finalmatchen hade Taiwan Beer vunnit 14 av sina 16 matcher, där de under de sista matcherna valde de att vila en massa nyckelspelare för finalen.

I mitt tycke var detta beslut kostsamt. Taiwan Beer var det bättre laget i den första matchen. Den enda anledning till att de förlorade var att de var ringrostiga och inte satte sina lägen. Det blev 83 poäng när det i själva verket kunde ha blivit så många fler poäng, om Taiwan Beer bara satte sina lägen, givetvis. Det är jag övertygad om att de gör i den andra finalmatchen.

Yulon Dinos passar Taiwan Beer bra, eftersom de är offensiva - vilket innebär att luckor kommer att uppstå i defensiven. Igen.

Det var så i den första finalmatchen och kommer att bli så även i den andra. Yulon Dinos kommer att fortsätta med sin taktik, som har varit så framgångsrik för dem, nämligen att spela väldigt offensivt och göra en massa poäng, vilket de är så skickliga på. Taiwan Beer måste göra likadant, så jag förväntar mig en målrik match. Marknaden har flyttat på över/under linan med 0,5 poäng sedan första finalmatchen, alltså från 169 poäng till 169,5 poäng och jag finner återigen ett stort värde i över-alternativet.

Speltips Yulon Dinos - Taiwan Beer:
Över 169,5 poäng - odds 1.85 hos 888sport , Unibet & LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip