Det är två slutspelslag från förra säsongen som ställs mot varandra under fredagskvällen i EuroLeague. Barcelona åker till Litauen för att möta Zalgiris Kaunas och det är inget snack om vilket lag jag håller högst för dagen.

Zalgiris stod för en mirakulös sista minuten-vändning i sin förra EuroLeague-match då man hämtade upp sju poängs underläge till seger. I vanlig ordning när det kommer till Zalgiris så är det lagspelet som ligger bakom resultaten. Det finns kvalitet i laget med spelare som Walkup, LeDay och Grigonis men ingen har någon statistikrad som imponerar. Alla delar med sig av bollen och spelar för varandra.

Det är 30:e gången lagen möts i tävlingssammanhang och spanjorerna har en mördande statistik på 14-2 när de spelar i Litauen. Det ska sägas att Barcelona har en helt annan lönebudget att tillgå vilket inbringar mer kvalitet i laget. Trots det så är det en anmärkningsvärd statistik att plocka fram mot ett så pass anrikt lag som Zalgiris.

Noterbart är att Zalgiris tidigare stjärna Davies numera spelar i Barcelona. Han lämnade under sommaren efter att ha burit laget till Final Four 2017 och slutspel ifjol. Tillsammans med tillskotten Mirotic och EuroLeague-veteranen Cory Higgins är Barcelona bättre än vad man varit på väldigt länge!

Zalgiris får tillbaka Jokubaitis i laget men Grigonis är uppsatt som tveksam till spel efter fotskadan senast. För gästerna saknas Victor Claver och Pau Ribas är ett frågetecken inför kvällen.

Bredden är ett bekymmer för Zalgiris då man inte kan mäta sig med Barcelona på den punkten. Om Grigonis inte är hundra procent är det ett stort avbräck för den litauiska klubben. Tillsammans med Barcelonas form och inbördes statistik mot Zalgiris ser jag goda möjligheter till en stabil bortaseger.

Speltips: Barcelona -med handicap -4 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip