CSKA Moskva ledde igår inför slutminuterna men kollapsade på slutet. Ikväll ska vi till Litauen då det är Zalgiris som gäller. Den anrika storklubben tar emot Röda Stjärnan ifrån Serbien. Det är två förväntade bottenlag vilket också syns på deras matchfacit. Zalgiris går in till matchen med 3-6 (tre vinster och sex förluster) medan Röda stjärnan har 2-7. Båda lagen har förlustsviter på tre raka matcher.

Zalgiris förlorade med en ynka poäng i sitt möte mot Panathinaikos tidigare i veckan. Det avgjordes på matchens sista skott. Det var dock hemmaplan vilket betyder att man inte behövt resa något dagarna emellan match. Den lyxen har inte Röda stjärnan fått ta del utav. Gästerna förlorade borta mot Alba Berlin utan att egentligen hota tyskarna. Det blir en ovanligt lång bortaresa för serberna som inte varit hemma sedan i söndags.

Det blir viktigt för Zalgiris att bevisa en poäng på torsdagskvällen då man redan förlorat fyra matcher på hemmaplan i EuroLeague. Det är definitivt inte likt vanligtvis hemmastarka Zalgiris. Nu möter man ligans kanske sämsta bortalag. Röda stjärnans två segrar hittills har inte helt oväntat kommit på hemmaplan.

Gästerna saknar Perperoglou och Gist och det är två av lagets bästa spelare. Otroligt tunga avbräck för en trupp som inte har den typen av bredd som storklubbarna i ligan förfogar över. Brown var tillbaka efter skada mot Berlin men såg lite ringrostig ut på planen. Samtliga spelare behöver överprestera offensivt om serberna ska kunna hänga med på poängtavlan.

Handikapplinan kan tyckas hög för ett lag som förlorat sex av nio matcher MEN men får ha i åtanke skadesituationen för gästerna. Lägg till deras bortafacit med noll segrar så börjar linan kännas mer bekväm. Jag förväntar mig att få se en reaktion ifrån Zalgiris sida i en kokande Zalgirio Arena.


Speltips: Zalgiris med handicap -8,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip