Det är botten mot toppen av EuroLeague-tabellen som ställs mot varandra när Zenit St. Petersburg tar emot Real Madrid. Efter fem raka förluster befinner sig Zenit i en prekär situation. Om hoppet om slutspel ska leva vidare krävs det att laget börjar vinna snart. Det är lättare sagt än gjort när en av Europas jättar är på besök i form av Real. Förra veckan vann Real mot ryska klubbarna Khimki och CSKA som rankas högre än Zenit. Det enda som faktiskt talar för Zenit ikväll är att lagen aldrig mötts tidigare då det är Zenits första säsong i EuroLeague. Överraskningsmomentet kan vara något som ställer gästerna.

En av Zenits absolut största profiler är Gustavo Ayon. Han kom till klubben i somras efter fem säsonger med Real Madrid som inkluderade två EuroLeague-titlar. Utgå från att han kommer göra en bra match på poängtavlan.

Zenit är medvetet om att Real Madrid har fördelen rent taktiskt och tekniskt. För att hemmalaget ska ha chans blir det otroligt viktigt att laget spelar med ett högt tempo för att slippa möta ett uppställt försvar. Då hjälper det att man har spelare som Austin Hollins. Matchningen emellan den kvicke guarden mot den hetlevrade Campazzo blir bara den något värt att bänka sig framför.

När motståndare drar upp tempot har Real Madrid inga problem att hänga med. Kollar man på Reals trupp med spelare som Llull, Campazzo, Fernandes, Carroll, Deck och Randolph så är den offensiva potentialen oändlig. Jag kan mycket väl få se gästerna springa upp emot 100 poäng - men viss hjälp kan man alltså hoppas på från ett springande Zenit.

Speltips: Över 161,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip