Bottenmöte och derby i div 3, avdelning 6.

Lyngdal har förlorat med 1-0 mot både Start 2 och Sandnes Ulf 2. Mot Brodd förlorade man med 2-0 och nu senast förlorade man mot Egersund borta med 7-0. Man har inte gjort mål än och ligger sist på noll ihopskrapade poäng.

Men det ska sägas att detta har vart en stenhård inledning för Lyngdal där man har mött idel topplag. Brodd och Egersund väntas slåss om förstaplatsen, Start hade 8 man med från a-laget medan ett skadedrabbat Lyngdal hade 9 juniorer med så då får man det tufft.

Under våren har man haft svåra skadeproblem och tränaren är inte förvånad över att man står med noll poäng efter de inlednde matcherna. Han är dock nöjd över vad han sett av laget förutom mot Egersund. Nu är det annat motstånd som gäller och det är mot lag som Flekkefjord man måste vinna om man ska vara kvar i trean. Det ser också ljusare ut nu eftersom man för första gången denna säsongen kan ställa ett toppat lag på banan.

Förra säsongen kom Lyngdal 4a i divisionen, en plats före Flekkefjord. De spelade 3-3 och 1-1.

Lyngdal hade följande hemmastats 8-2-3 38-14.

Flekkefjord borta 5-4-4 28-29.

Flekkefjord är försvagat sen fjolåret, 4 centrala pjäser är borta och man har inte ersatt dom alls. Det har fyllts på med juniorer och det är ett ungt och orutinerat Flekke i år. Man har inlett lika illa som Lyngdal, med 0 poäng på 4 matcher. 3-4 mot Klepp, 1-4 mot Hinna, 0-3 mot Sögne och 2-5 mot Rosseland. Detta är ett betydligt lättare spelschema där Sögne och Rosseland är nedflyttningskandidater.

Tränaren har uttryckt bekymmer om Flekkefjords dåliga fysik, att man är för små och inte räcker till i duellspelet. De kommer få det svårt att hänga kvar och det blir inte lättare med dagens förutsättningar. Idag lider Flekke av tunga skadebekymmer, 5 a-lagsspelare är definitivt ute medan 5 stycken återhämtar sig från skador men måste vara med i truppen ändå.

När Lyngdal äntligen kan spela med bästa laget så tror man kommer vara laddade och sugna på att ta sin första 3 poängare. Inget bättre än att vinna mot lokalkonkurrenten heller och när Flekke är i en sån situation som idag ska Lyngdal bara köra över dem.

Flekke blir för små idag, 2.10 på Lyngdal hade vart rätt förra säsongen när Flekke hade ett bättre lag och lagen var jämngoda. Med Flekkes förluster från 2010 och alla som är ute med skador så borde Lyngdal ta hem detta ganska bekvämt!

Lycka till och kommentera om det skulle vara något.

This is the stats tab
This is the post tip