Senja möter förra årets Adeccolag Tromsdalen. Båda lagen har öppnat serien starkt, dock är det väl bara Senja som överraskat då Tromsdalen var tippade att gå rätt upp i Adecco igen. Personligen tror jag Tromsdalen får kämpa mot Skeid ända in på mållinjen om uppflyttning men efter de senaste prestationerna så ser jag ingen som kan stoppa dem.

Senja har överraskat många i säsongsinledningen med 19 poäng på 10 matcher. Hemma är man bra och har 3-1-1 så långt med målskillnad på 12-6. Jag skulle ändå vilja påstå att man haft ett hyffsat lätt program och således kommit igång bra. Förra året var man goda hemma också med 7-2-4 30-22, man kan dock urskilja ett mönster där man vinner mot de svagare lagen och förlorar mot topplagen. Samma sak i år där man förlorat mot Skeid och à˜rn-Horten och nu senast kom man ned på jorden igen efter 6-2 i baken mot ett Fram Larvik som äntligen börjar bli kvitt alla skador.

Nu kommer storebror på besök och man är säkert sugna på att bjuda upp till kamp men man möter Tromsdalen ganska olägligt. Efter en chockartad inledning på säsongen med 2 förluster och en oavgjord med bara ett mål framåt har man nu kommit igång ordentligt. 6-1-0 41-7 är imponerande siffror och ett skadedrabbat Tromsdalen i säsongsstarten har nu hittat flytet efter att spelare kommit tillbaka. Idag ställer båda lagen med starkaste manskap då inga skador eller avstäningar finns att rapportera och i så fall ska det vara klasskillnad.

Det ska dock sägas att ett derby är alltid ett derby och att spela ett av lagen till 1.75 borde i vissa tillfällen sluta med rättpsykiatrisk vård. Men detta är inte två jämna lag som i London, Rom eller Stockholm för den delen, här är det ett satsande lag som är allt för bra för att spela i tvåan mot en lite mindre klubb som är ganska nöjda med att hänga kvar i samma serie..

..och i sådana tillfällen är 1.75 ett ganska bra odds på bortaseger i de lägre divisionerna. Vågar mig inte på hcp spel då det har ställt till det för mig förut.. dessutom krigade sig Senja till en tight 2-1 förlust mot Skeid. Trots detta tror jag Tromsdalen vinner med minst 2 mål. 1.75 får dock duga.

Men kom ihåg att jag är totalt ur form så rygga på egen risk.. precis som vanligt helt enkelt.

This is the stats tab
This is the post tip