World cup i bordtennis sätter igång idag och vi ska givetvis in i turneringen och försöka vinna units till kassan. Den överlägnsa världsettan, kinesen Ma Long får givetvis bära favoritskapet. Men först ska det kvalas och det är därifrån vi tar dagens första spel.

Assar (21) – Shibaev (41)

Wow! Svenskbekantingen Omar Assar är alltså 21a i världen nu. Nog för att han alltid varit bra och han har visat stor potential, men att han skulle ligga så här högt på världsrankingen trodde i alla fall inte jag. Men efter en strålande säsongsinledning så har han tagit ett skutt uppåt och är alltså så högt som 21a på världen. Formen på Omar Assar är bra och han spelstil är en trygg spelare som är väldigt tight i sitt spel. Det vill säga noggrann i serve-returspelet och väldigt bollsäker. För att summera hans spelstil så är det alltså en spelare som är oerhört trygg mot sämre spelare, just därför att motståndarna måste prestera väldigt bra bordtennis för att vinna mot honom.

Shibaev, ryssen som deltagit i många ”grismatcher” med innehållande tjafs genom åren. Vem minns inte Guazy och Shibaevs efterspel efter en match förra säsongen? Han vill vinna till varje pris och verkar inte skämmas över sitt beteende. En allround spelare med bra serve och tunga attacker. Relativt orörlig för att vara på den här nivån tycker jag. Men behärskar det mesta, och verkar ha fastnat just på denna nivån på världsrankingen.

Omar Assars form är en stor anledning till detta spelet. Håller med om att oddset ligger rätt om man ser till en match om den spelats i våras. Men Assars säsongsöppning gör att jag tycker han är favoriten här. Han släpper inte många förbi sig alls och verkar gilla när det vankas viktiga matcher.

Rak seger på Assar till 1.83 spelar jag med 7/10 units.

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip