Challenger tour (inte challenger series) i Polen drar igång idag, onsdag och spelas till söndag. Ofta är det just challenger tour som man brukar kunna hitta de bästa oddsen, nu hoppas jag att jag kan hitta dom bara. I övrigt känns det som det är mycket bordtennis som väntar i oktober, det gillar vi!

Berglund (311) – Dosz (454)

Simon Berglund, född 1997 är en av många spännande svenskar på den här nivån. En av många som man hoppas kunna följa med det svenska tåget mot att bli en av de ledande länderna i europa. Berglund spelar för Söderhamns UIF och gör det bra där. Har tagit stora kliv sedan han kom till norrland och verkar trivas bra där uppe. Bra serve och försvarsspel, även bra skruvspel. Spelar lite speciellt och kan tänka mig att det är svårt att få någon rytm i spelet mot honom. Sen ska väl även hans humör nämnas, en riktig vinnare, men kanske inte till ett vackert beteende alla gånger.

Dosz har inte visat sig ute mycket de senaste åren. Var en duglig junior men har sedan hållit sig inom Polens gränser och inte visat upp sig på den internationella scenen. Är precis som Berglund en vänsterhänt spelare med bra serve. Han har även forehand som sin starka sida. Ser ut att vara skruvkänslig och inget vidare försvar, utan det gäller att han får styra spelet med sina attacker för att han ska trivas.

Så, Berglund har ett bra försvarsspel, bra skruvspel och bra serve. Dosz har dålig skruvkänsla och måste få styra spelet för att trivas. Nej det känns som en ekvation som betyder att det ska passa Berglund. Enda som stoppar mig från en högre insats är att inte Dosz visat sig så mycket de senaste åren, och mycket kan hända på några år. Men har han inte fått någon jätteutveckling så känns detta spelet riktigt bra.

Berglund -1.5 till 1.72 spelar jag med 7/10 units.

4-1?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip