Belgium open drar igång under tisdagen och det är en turnering av challengernivå, dvs att de allra bästa är inte på plats. Men ett gäng svenskar på plats och hoppas på några svenskspel under turneringens gång. Men först och främst får vi nöja oss med en svenskbekanting.

U21 kvalspel
Bernadet (748) - Shusterman (804)

Kanadensaren Bernadet spelar nämligen i Söderhamns andralag, i Superettan och har där 3-3 i kvot. Förvisso inte mot några stjärnspelare dom vinsterna kommit mot men ändå relativt duktiga andraligaspelare som han lyckats vinna mot. Med det i åtanke tycker jag att hans världsranking är aningen undervärderad. Släng upp honom 150-200 platser så tror jag att den är mer rättvis.

Shusterman är en ny bekantskap för mig. Men en 18 årig Israel som enbart spelat ungdomsturneringar är vad jag får fram. Spelarna han mött och både vunnit och förlorat mot är inget som skrämmer mig nämnvärt. Att han inte ens spelat en seniorturnering borde dels betyda att han inte sitter inne på någon jättekapacitet. Och även att det kan bli svårt för honom, många har rejäla premiärnerver när det är en stor internationell turnering som stundar.

Bernadet har bevisat att han är inne i seniorpingisen medan Shusterman endast lirat juniorpingis. Detta oddset bara måste testas.

Bernadet till 2.50 spelar jag med 7/10 Units.

3-1?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip