Andra omgången, tillika åttondelsfinal i Tyskland Premium tour, den mest prestige– ranking- och pengaviktiga tourturneringen på året. Och klassen är enormt bra, i stort sett hela världseliten är på plats. Och här möts två riktigt heta européer.

Boll (4) – Gauzy (8)

Den rutinerade tysken mot upcoming fransman. Väldigt intressant match.

De har garanterat mötts fler gånger, om inte på touren så åtminstone i tyska ligan. Men detta får jag fram i dessa kaostider gällande statistik i bordtennisvärlden.

Boll – Gauzy 2-4.
Detta var i februari i år, en tid då Boll kändes kall och den tiden då Gauzy exploderade utvecklingsmässigt. Jag viftar inte bort denna seger för Gauzy. Men jag bortser ändå från den då Boll är en helt annan spelare nu.

Timo Boll hade ett enormt bra World Cup för någon vecka sedan. Och jag tror att i stort sett hela bordtennisvärlden led med honom när han förlorade finalen mot landsmannen Ovtcharov. Varför? Jo för att han får ses som den moraliska vinnaren efter att ha slagit ut båda kineserna, Lin i kvartsfinal och världsettan Ma Long i semifinal. Fantastiskt gjort och frågan är om Boll någonsin varit bättre än han är nu. Och formen verkar vara fortsatt bra, vann relativt enkelt mot K.Karlsson igår. Han ser vass ut.

Gauzy såg ut att vara ännu en i mängden av lovande fransmän som inte tog det sista klivet. Men nu är han alltså topp-10 i världen och imponerar. Vann 4-3 mot Ueda igår, en stark seger. Han har skaffat sig en helt annan trygghet i spelet och verkar stabil på det spelet han länge försökt spelat.

Båda spelar ganska trygg och stabil bordtennis, Boll lite mer stabil och Gauzy lite farligare. Men med den formen som Boll visar upp så har jag svårt att se att Gauzy får styra spelet här, vilket är ett måste om han ska vinna. Dessutom så är Boll i bra form en spelare som vägrar missa när det blir dueller, och det kommer nog bli ett helt gäng av fina bolldueller här. Och det tror jag blir avgörande. Form plus tryggheten alltså.

1.61 på raka segern för Boll spelar jag därför med 8/10 units.

4-2?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip