Då drar slutspelet i singelturneringen i Belgium open igång och det är ett gäng svenskar kvar. Och jag ska reka en av dom.

Brodd (175) - Afanador (242)

Brodd var direktkvalificerad till slutspelet medan Afanador kvalade sig in till huvudturneringen.

Brodd, spelandes för Söderhamn i elitserien tillhörde förra året en av de bästa i elitserien och kommer med stor sannolikhet ligga i toppen även i år. Är en jämn spelare som är väldigt tight i spelet och är bollsnål. Bra slag från både backhand och forehand.

Afanador har varit en hel del i Sverige i sina dagar och tränat och spelat matcher. Nu vet jag faktiskt inte vart han håller till men det känns som en spelare som stagnerat en aning i utvecklingen. Bra serve och bra i det öppna spelet men som många andra på hans nivå, aningen vek i det mesta ifall det inte rullar på i samma tempo.

Enligt rankingen är detta en hyfsat jämn match. Men om jag skulle se Afanador göra en säsong i elitserien och vad han skulle ha för matchkvot i så fall så tror jag inte han skulle vara nära Brodds statistik. Jag tror att om Brodd tar Afanadors serve bra så finns det inte mycket i spelet jag tror att Afanador kan hota Brodd med. Serven är givetvis en stor del i spelet, men jag ser Brodd som för stabil för att förlora här.

Brodd -1.5 till 2.00 spelar jag därför med 8/10 units.

4-1 Brodd?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip